Optakt: Esbjerg fB - FC København
Illustration
Superliga

Optakt: Esbjerg fB - FC København

Både Esbjerg og FC København kommer med bagagen fyldt med europæiske triumfer, men de to holds form i Superligaen er vidt forskellige.

Status:

Det er ikke hvert år, at danske hold imponerer stort i europæisk fodbold, men det har både Esbjerg og FC København gjort i denne sæson. De kommer begge med en 1-0-sejr på hjemmebane fra midtugen, så holdenes selvtillid bør nå langt op over taget på Blue Water Arena. 

Der er dog flere ting, der taler for, at FC København alligevel har overtaget rent mentalt inden opgøret. De har eksempelvis kun tabt en af deres seneste 11 kampe i Superligaen, og de har ikke forladt banen uden mål siden anden spillerunde mod FC Midtjylland. 

Det har selvfølgelig også betydet, at de er på vej op i tabellen, mens Esbjerg på den anden side er på vej ned. Det er ikke mere end fem uger siden, at holdet lå nummer to med fem point op til førstepladsen, og snakken om vestjyske medaljer så småt kunne høres i krogene. 

Siden dengang har de tabt fire Superliga-kampe, Europa League-kampen mod Salzburg og pokalkampen mod Lyngby. Derfor befinder de sig nu på niendepladsen, to point over stregen, og en sejr mod mestrene vil være yderst tiltrængt.

Mens det er svært at se, hvor målene skal komme fra, er det ikke svært at se, hvor de formentlig ikke kommer fra: angriberne. Mick van Buren har ikke scoret et Superliga-mål siden 3-2-nederlaget til Randers i august, Pape Pate Diouf er kun noteret for en enkelt ligascoring for vestjyderne, og Mushaga Bakenga har ikke garnet i over en måned. 

Form i Superligaen:
Esbjerg fB: V-T-T-T-T
FC København: T-V-V-U-V

Dom:

FC København kommer med et stort rygstød efter ydmygelsen af FC Nordsjælland i Parken i sidste weekend og den fornemme sejr over Galatasaray samme sted i tirsdags, samtidig med at Esbjerg har problemer i Superligaen. De esbjergensiske værter har desuden næsten to døgn mindre at restituere i, og eftersom de kun har vundet et Superliga-opgør efter en europæisk midtugekamp, må de gæstende mestre være favoritter. 0-2 til FC København. 

Spil på kampens resultat hos TonyBet - klik her

Bud på startopstillinger
Esbjerg fB (4-4-2):
Rønnow - P. Ankersen, Hansen, Drobo-Ampem, Knudsen - Nielsen, Andersen, Bergvold, Lyng - Bakenga, van Buren

Skader: Lekven, Andreasen, Rasmussen

Karantæner: J. Ankersen

FC København (4-3-3): Wiland - Jacobsen, Mellberg, Sigrudsson, Bengtsson - Bolanos, Claudemir, Delaney, Jørgensen - Vetokele, Braaten

Skader: Ingen

Karantæner: Ingen

På tv: Søndag klokken 17.00 på Canal 9

Tjek de seneste spilforslag fra Tipsbladets spilekspert - klik her