Celtic bekræfter: Deila ny manager
Illustration
Generelle

Celtic bekræfter: Deila ny manager

Den norske mestertræner Ronny Deila er blevet ansat som ny manager hos Celtcis skotske mestre.

Celtic bekræfter nu de massive forlydender om, at Ronny Deila bliver deres nye manager. Strømsgodset-træneren har fået en kontrakt på et år, der efterfølgende fortsætter som en løbende kontrakt med opsigelsesvarsel.

- Det er en stor ære at blive udnævnt til Celtics nye manager. Det er en af bedste fodboldklubber i verden, og en klub jeg har enorm respekt for. Jeg vil ære denne mulighed og give alt, hvad jeg har for at opnå succes for Celtic og vores vidunderlige fans, siger Deila til Celtics hjemmeside.

Ronny Deila slog etablerede navne som David Moyes, Steve Clarke, Owen Coyle og Malky Mackay på vejen til jobbet. Alle var de blandt dem, der blev sat i forbindelse med Celtic-sædet, som Neil Lennon forlod i maj. Celtic glæder sig over at have fået Deila, der sidste år vandt mesterskabet i Norge med Strømsgodset.

- Vi glæder os over at have sikret os Ronny som Celtic-manager. Han er en stor personlighed og en mand, vi er sikre på vil bringe stor succes til Celtic. Han er stærkt fremadtænkende træner og manager med en progressiv tilgang. Celtic-bestyrelssn vil støtte Ronny fuldt ud og på enhver måde, og vi ser frem til at arbejde sammen med ham, siger formand Ian Bankier.

Celtic hentede i januar Strømsgodset-stjernen Stefan Johansen, og nu tager træner Deila altså samme vej. Deilas assistenttræner er dansk og hedder David Nielsen. Der er endnu intet nyt fra Strømsgodset om, hvorvidt Nielsen overtager ansvaret som cheftræner, eller om de henter en ny træner ind udefra.