Ny Randers-keeper vil tilbage på landsholdet
Illustration
Superliga

Ny Randers-keeper vil tilbage på landsholdet

Karl-Johan Johnsson vil bruge sit Randers-skifte til at kæmpe sig tilbage på det svenske landshold.

Randers FC præsenterede torsdag en ny målmand i truppen, hvor også Peter Friis Jensen figurerer som keeper. Svenske Karl-Johan Johnsson er stødt til klubben fra hollandske NEC Nijmegen, der rykkede ud af Æresdivision sidste sæson, og det fik den 24-årige målmand til at søge nye udfordringer.

- Det er bedre for mig at spille i den bedste danske liga end i anden division i Holland. Mit mål på længere sigt er at komme ind omkring det svenske landshold igen, og her tror jeg, at mine muligheder er bedre i fremtiden, hvis jeg spiller i Randers FC. Mit første mål er dog at blive førstemålmand og udvikle mig og gøre det så godt som muligt. Så må resten være bonus, siger Johnsson til Randers Amtsavis.

Han har tidligere fået én A-landskamp for Sverige, mens han har stået i buret for det svenske U21-landshold i 16 kampe.

Kontakten med Randers FC har været hurtig, og han havde ikke det store kendskab til hverken dansk fodbold eller klubben på forhånd.

- Jeg kendte ikke noget til Randers FC, før de kom på banen med en forespørgsel. Så undersøgte jeg klubben, hvor jeg så, at Viktor (Lundberg, red.) også spiller her. Jeg synes, at det lød interessant at komme hertil og spille i den bedste danske liga, lyder videre.

Johnsson har fået en treårig kontrakt og har første træningsdag fredag.