Ligakrigerne: Casper Sloths nye træner tabte i debut

Ligakrigerne giver dig hver mandag et fyldigt sammendrag af samtlige kampe i de engelske divisioner. Her bliver du opdateret på danskernes situation, de flotteste mål og de værste tacklinger i de engelske divisioner.

Ligakrigerne giver dig igen i denne uge et fyldigt uddrag af samtlige kampe i de engelske divisioner. Vi vil i denne uge introducere et nyt tiltag, hvor vi kommer til at linke til YouTube-klip, som du kan trykke på og se højdepunkter, gennem bloggen. Videoen vil åbne i et nyt vindue, så du kan læse videre, hvor du kom fra.

The Championship

Vi starter selvfølgelig i The Championship, hvor der også i denne weekend var underholdning for alle pengene.

Wolverhampton kunne med en sejr over Reading spille sig op på førstepladsen i rækken, men en meget sen udligning kom i vejen for Wolves’ drømmene. Michael Hector havde headet hjemmeholdet i front efter oplæg af Oliver Norwood efter bare 20 minutter. James Henry fik dog udlignet for Wolves kort efter pausen, inden Lee Evans med et fint mål bragte ulvene i front efter 54 minutter. Blot ét minut efter lå bolden dog i målet i den anden ende af banen, da Jake Taylor havde gjort det til 2-2.
Med blot fem minutter tilbage af kampen kom Wolverhampton igen foran, da Nick Blackman lavede selvmål, og alle troede herefter, at Wolverhampton ville snuppe de tre point, men med bare ét minut tilbage af den ordinære tid fik Glenn Murray udlignet til stor jubel for de fremmødte på Madejski Stadium i Reading.
Wolverhampton har derfor stadig kun vundet én kamp på udebane i denne sæson, mens det var Murrays tredje mål for Reading siden han på transfervinduets sidste dag skiftede fra Crystal Palace på en lejeaftale.

Fulham fik også endelig sat tre point på tavlen, da de med Lasse Vigen på banen i hele kampen slog Birmingham med 2-1 på udebane. Et smukt mål af David Cotterill havde ellers bragt Birmingham i front efter 38 minutter, da han på elegant vis drejede kuglen forbi en chanceløs Marcus Bettinelli i Fulham målet.

Målet kan du se 1:07 inde i denne video..

Tim Hoogland fik dog udlignet efter en times spil, da tyskeren lagde sit tredje sæsonmål ind efter lidt klumpspil. Ti minutter senere førte skidt forsvarsspil til, at Hugo Rodallega kunne sende Fulham i front, og da det blev kampens sidste mål er Fulham nu smuttet forbi Blackpool, der i stedet glider ned på sidstepladsen.

Blackpool er nu det eneste hold i divisionen, der stadig ikke har vundet i denne sæson, efter de smed en 1-0 føring væk mod Norwich, der vandt kampen 3-1. Med sejren rykker Norwich op på førstepladsen i The Championship.

Den nye Leeds-træner, Darko Milanic, fik ikke den ønskede start i The Championship, da Brentford vandt med 2-0 hjemme på Griffin Park. Efter en halv time lavede Leeds’ James Pearce straffespark, men da James Tarkowski lignede en, der sigtede efter Månen i stedet for målet, troede de fleste, at de to hold skulle gå til pause ved 0-0.

Du kan se det elendige straffespark efter 1:17 i denne video.

Brentford ville det dog anderledes og kort før pausen afsluttede den unge spanier Jota et smukt angreb med at banke kuglen op i hjørnet.

Du kan se det fine opspil efter 2:35 i denne video.

Et kvarter før tid lukkede Alan McCormack med målet til 2-0, da han udnyttede et hurtigt taget frispark til at score kampens sidste mål. Casper Sloth fik de første 67 minutter på banen for Leeds.

Cardiff har stadig ingen træner, efter Ole-Gunnar Solskjær fik sparket. Det lykkedes dog alligevel waliserne at hente deres første sejr i seks kampe, da Sheffield Wednesday blev slået med 2-1 hjemme i Wales. Sean Morrison havde bragt hjemmeholdet i front kort før pausen med sit første mål for Cardiff, men knap var holdene tilbage på banen før samme Morrison havde udlignet med et selvmål. Anthony Pilkington fik dog scoret for hjemmeholdet efter en lille times spil, og hans mål var nok til at Cardiff kunne trække sig ud som sejrherrer.

Både Nottingham Forest og Charlton kan stadig kalde sig ubesejrede efter ni kampe i The Championship, men da begge hold spillede 0-0 på hjemmebane mod henholdsvis Brighton & Hove Albion og Middlesbrough, smuttede Norwich til tops i tabellen.
Igor Vetokele spillede hele kampen for Charlton, mens Casper Ankergren ikke var i truppen for Brighton & Hove Albion.

Huddersfield snuppede deres første sejr med deres nye manager, Chris Powell, da Nahki Wells scorede begge mål i 2-1 sejren over Millwall. Wells bragte hjemmeholdet i front efter 37 minutter, da han udnyttede skidt forsvarsspil hos Millwall, inden Edward Upson dunkede udligningen ind med en perfekt halvflugter på Scott McDonalds indlæg efter 41 minutter.

Edward Upsons fine halvflugter kan du se efter 0:28 i denne video.

Nahki Wells lukkede dog kampen med sin anden scoring, da han efter en lille times spil udnyttede et straffespark.

Blackburn måtte kæmpe hårdt for at hente et point, da de hjemme på Ewood Park var bagud 2-0 til Watford ved pausen.
Et forvandlet hold fik dog vendt kampen i anden halvleg og på mål af Rudy Gestede og indskiftede Ryan Tunnicliffe fik de hentet 2-2.

Offsidefælden kiksede fuldstændig efter en halv times spil, og så kunne Matej Vydra gøre det til 1-0 for Watford, inden Daniel Tozser kunne fordoble føringen direkte på frispark efter 41 minutter. Blackburn kom dog tilbage i anden halvleg på to fine hovedstødsmål.

Wigan Athletic spiller stadig elendigt på udebane. Denne weekend blev det til et 2-0 nederlag ude mod Bournemouth, og Wigan har nu tabt fire ud af sæsonens første fem udekampe. Total mangel på opdækning betød, at den franske angriber Yann Kermorgant, der tidligere har været i Charlton, kunne heade hjemmeholdet på 1-0, inden lynhurtigt opspil betød, at Simon Francis kunne score til kampens resultat 2-0 efter 70 minutter.

Derby County hentede den 2. udesejr i træk, da de var på besøg hos Bolton i denne weekend. Chris Martin prikkede føringsmålet ind efter 38 minutter, selvom han forinden havde brændt et straffespark på Andy Lonergan i Bolton-målet.
Efter en lille times spil høvlede samme Martin kuglen op i hjørnet til 2-0, der også blev kampens resultat.

Ipswich vandt med samme cifre, da de sejrede 2-0 over Rotherham. Sejren var The Tractorboys’ fjerde i træk.

Ugens bedste: Stærkt af Fulham at hente sæsonens første sejr på udebane, og så med en dansker på banen hele kampen. Lasse Vigen er ved at bide sig fast på Fulham-holdet, der forhåbentlig går bedre tider i møde efter udesejren over Birmingham, der igen misbrugte alt, alt for mange chancer.

Ugens værste: Kedeligt at hverken det ene eller det andet tophold i form af Nottingham Forest og Charlton kunne finde vej til netmaskerne denne weekend. Det udnyttede Norwich til fulde, og de fører nu The Championship.

Den aktuelle stilling i The Championship.

League One

Topholdet fra Bristol City vandt hjemme med 3-2 over Milton Keynes Dons, efter udeholdet havde kæmpet sig tilbage i kampen i 2. halvleg, da der i denne weekend var topbrag i League One.
Efter bare tre minutter bragte Kieran Ricardo Agard hjemmeholdet i front efter lidt klumpspil. Samme Agard gjorde det til 2-0 på straffespark ti minutter før pausen.

Kort efter pausen kom MK Dons dog tilbage i kampen, da Dean Bowditch scorede på en returbold, efter Frank Fielding havde taget to svære bolde forinden. Tredje gang kunne han dog ikke bolden ude af nettet. En katastrofal tilbagelægning blev dyr for Bristol City med et kvarter tilbage, da Benik Afobe blev spillet helt fri med keeperen. Den unge angriber svigtede ikke, og så stod det 2-2.

Du kan se mareridtsafleveringen til Afobe efter 0.55 i denne video.

Blot et enkelt minut senere maste Wade Elliot sig dog gennem MK Dons forsvaret og kunne score til kampens slutresultat 3-2 for Bristol City. Sejren var Bristols 7. i 10 kampe, mens MK Dons glider ned på 4. pladsen efter weekendens nederlag.

Peterborough United er tilbage på sporet, da de slog oprykkerne fra Fleetwood med 1-0. Conor Washington scorede kampens eneste mål efter en halv times spil, og med sejren, der var Peterboroughs første i fire kampe, rykker de nu op på 2. pladsen i League One.

Sheffield United stod for weekendens største drama, da de på eminent vis vandt 2-1 over Gillingham, efter de var kommet bagud 1-0 efter 83 minutter. Gillinghams Luke Norris havde åbnet scoringen for udeholdet, da han på smuk vis vippede bolden over sig selv og tordnede bolden via. overliggeren.

Du kan se Norris’ drømmemål efter 0:38 i denne video.

Med tre minutter tilbage kom Michael Higdon dog forrest på et indlæg og fik smidt udligningen ind for Sheffield United. Det var ikke kampens sidste mål, da Jamie Murphy syv minutter inde i overtiden smuttede gennem Gillingham-forsvaret og kunne sætte bolden fladt ind under en chanceløs Stephen Bywater i Gillingham-målet.

Leyton Orient har i ugens løb sagt farvel til manager Russell Slade, der har taget turen til Cardiff. Måske var han savnet, da de hjemme på Matchroom Stadium tabte 3-2 til Rochdale. Allerede efter fire minutter viste Rochdales Matt Done skarphed, da han fra næsten 30 meter bragede kuglen i nettet. Jobi McAnuff ville dog også deltage og bare ti minutter senere tordnede han en halvflugter op i nettaget.

Du kan se det smukke mål fra Matt Done efter 0:14 i denne video, mens Jobi McAnuffs halvflugter vises efter 0:45 i videoen.

Efter en halv times spil blev Ashley Eastham smidt i bad for en nødbremse. Chris Dagnall sparkede dog svagt på det efterfølgende straffespark og blev snuppet af Conrad Logan. Bare 12 minutter senere headede Romain Vincelot dog Leyton Orient i front med 2-1.
Rochdale fik udlignet kort tid inden i 2. halvleg, da Rhys Bennetts skud fra næsten 40 meter kun blev klaret halvt af Gary Woods i Leyton Orient-målet og Peter Vincenti var hurtig over returbolden.
Efter lidt over en times spil scorede Rochdales Matt Done kampens sidste mål, da han med et fladt skud fik overlistet Gary Woods.

Oldham Athletic vandt også 3-2 over Scunthorpe United og The Latics er nu ubesejrede de seneste seks kampe.

Preston North End spillede fremragende fodbold kampen igennem, da de var på besøg hos Coventry, der blev besejret med 2-0. Tom Clarke scorede til 1-0 efter en frisparksbold midt i 2. halvleg, mens Joe Garner afgjorde kampen med en straffesparksscoring efter 67 minutter.

Barnsley, der er i skidt form for tiden, havde hjemme besøg af Swindon, der inden kampen havde scoret syv mål de seneste to kampe. Ganske som ventet trak Swindon også det længste strå, da de vandt kampen med 3-0.
Barnsley har nu ikke vundet de seneste fem kampe, og der kan med rette begyndes at tale om krise på Oakwell. Nathan Byrne, Jake Reeves og Andy Williams scorede målene, og Barnsley er nu under stregen.

Crawley snuppede i denne weekend også alle tre point, da nytilkomne Marvin Elliott blev matchvinder i sin blot anden kamp for klubben. Den 30-årige angriber fra Jamaica scorede begge Crawleys mål i 2-0 sejren, som Brian Jensen endnu engang måtte se fra bænken.

Crewe fortsætter det kedelige spil i bunden af rækken, og da man denne weekend lukkede tre mål ind på ti minutter, var der ingen chance for, at holdet hjemme på Alexandra Stadium kunne få point mod Colchester. Crewe har nu tabt syv af sæsonens første ti kampe og ligner allerede nu et seriøst bud på en nedrykker.

Bradford og Port Vale delte i en 1-1 kamp, mens de samme cifre stod på tavlen, da dommer Andy Woolmer fløjtede af i kampen mellem Chesterfield og Notts County.

Afslutningsvis bankede Walsall Doncaster med 3-0. Hjemmeholdets James Baxendale udnyttede en flot frisparkskombination kort før pausen til at smide kuglen op i hjørnet til 1-0. Efter en times spil kom Tom Bradshaw forrest på et indlæg, og så stod det 2-0.
Blot fire minutter efter lukkede Anthony Forde kampen, da han med et præcist frispark fra kanten af feltet sparkede kuglen i kassen til 3-0.

Ugens bedste: Luke Norris scorede et fremragende mål for Gillingham denne weekend. Om målet bar mest præg af held, teknik eller timing kan du bedømme, hvis du følger linket længere oppe. Her på Ligakrigerne fryder vi os, hver eneste gang vi ser så smukke mål i de engelske divisioner.

Ugens værste: Ganske givet fører Bristol City ligaen med fem point ned til nummer to og ligger derfor ganske komfortabelt på den ene oprykningsplads til The Championship. Frispilningen af Benik Afobe i weekendens kamp er dog på ingen måde Championship værdig, og den slags fejl skal udryddes, hvis holdet fortsat vil være tophold, når sæsonen er slut.

Den aktuelle stilling i League One

League Two

Burton Albion er tilbage i toppen af League Two, efter de i denne weekend slog Cheltenham Town med 1-0. Stuart Bevon scorede kampens eneste mål efter lidt over en halv time, da han med et hårdt, fladt spark satte bolden forbi Trevor Carson i Cheltenham-målet. Han sikrede hermed Burton de første point i tre kampe.

Bury er dermed ikke længere tophold i League Two, efter de noget skuffende tabte 2-1 til Exeter. Matt Grimes bragte Exeter i front efter bare fem minutter, da han på smuk vis drejede en frisparksbold helt i hjørnet.

Du kan se Grimes lækre frisparksmål efter 0:08 i denne video

Tom Soares udlignede dog for topholdet efter en lille times spil på et fladt langskud, inden Jimmy Keohane med syv minutter tilbage udnyttede et gigantisk drop af Robert Lainton i Bury-målet.

Du kan se det store drop af Robert Lainton efter 0:58 i denne video.

Wycombe Wanderers er nu nummer to i rækken, efter de vandt 1-0 Cambridge United på hjemmebane, der nu har tabt de seneste tre kampe. Paul Hayes scorede kampens eneste mål efter en times spil.

Shaquile Coulthirst scorede kampens eneste mål, da Mads Ibenfeldt og holdkammeraterne fra Southend vandt med samme cifre over Shrewsbury. Ibenfeldt så hele kampen fra bænken.

Carlisle kom endelig, endelig ud fra en kamp med tre point, da Tranmere blev slået med 1-0 på hjemmebanen i Carlisle, Brunton Park. David Amoo scorede kampens eneste mål og sikrede Carlisle den første ligasejr i – hold nu fast – 15 kampe.

AFC Wimbledon løb ind i en øretæve, da de denne weekend var på besøg hos Newport County, der sejrede med hele 4-1.
Store Ismail Yakubu headede hjemmeholdet i front efter et hjørnespark, da der var spillet 18 minutter.
Kort inden i anden halvleg kunne Joe Pigott fordoble førringen, da han lidt heldigt sendte en returbold i nettet. Samme Pigott driblede fint efter en times spil, men fik igen lidt heldigt sat bolden ind til 3-0, inden kæmpen Adebayo Akinfenwa reducerede til 3-1 for Wimbledon med sit fjerde sæsonmål. Selvfølgelig på hovedstød. Aaron O’Connor lukkede kampen til 4-1 i overtiden, da han fint drejede rundt om sig selv og satte bolden tørt og fladt ind.

York City løb ind i deres tredje nederlag de seneste fire kampe, da Joss Labadie scorede begge mål i Dagenham & Redbridges 2-0 sejr.

Stevenage havde hjemme på The Lamex Stadium besøg af Mansfield, der blev besejret med 3-0.
To hurtige mål af Chris Whelpdale og Charlie Lee i kampens første fem minutter afgjorde reelt kampen, men Chris Whelpdale lagde alligevel låg på, da han med ti minutter igen gjorde det til 3-0.

Northampton behøvede blot et enkelt mål til at slå Morecambe, da Ivan Toneys mål rakte til en 1-0 sejr. Morecambe startede ellers sæsonen fint, men har nu kun vundet én af deres seneste seks kampe.

Accrington Stanley vandt med samme cifre over Plymouth, mens Luke Wilkinson og Jake Howells stod for målene, da Luton slog bundholdet Oxford 2-0.

Hartlepool kom afslutningsvis op på den rigtige side af nedrykningsstregen, da de denne weekend spillede 0-0 på hjemmebane mod Portsmouth.

Ugens bedste: Det handler om at udnytte de andres fejl, hvis man vil til tops. Efter at have kvajet sig to kampe i træk kom Burton tilbage på sporet og kan nu igen kalde sig tophold i League Two, efter at Bury mistede point i toppen af tabellen. Også et skulderklap til holdet på andenpladsen, Wycombe, for at være ubesejrede de seneste fire kampe.

Ugens værste: Et målmandsdrop kostede førstepladsen i rækken. Burys keeper Robert Lainton må hjem og kigge sig længe i spejlet efter det kæmpe drop, der betød, at Bury tabte til Exeter.