Nye albanske anklager: Politiet slog os
Illustration
Landshold

Nye albanske anklager: Politiet slog os

Albaniens landsholdsspiller Herolind Shala fortæller, at både vagter og politifolk slog på de albanske spillere under skandalekampen i Beograd, der blev fløjtet af før tid.

Kampen mellem Serbien og Albanien måtte fløjtes af før tid, da serbiske tilskuere havde invaderet banen, mens tumultagtige scener også opstod mellem de to holds spillere.

Nu fortæller den albanske landsholdsspiller Herolind Shala, at også politiet og sikkerhedsvagterne angreb de albanske spillere, der måtte flygte ned i omklædningsrummet:

- Jeg var bange for, at 33.000 aggressive fans, politifolk og vagter skulle angribe os. Så havde vi ikke været i live i dag, lyder det fra Shala til den norske avis VG.

Shala, der til dagligt optræder for den norske klub ODD Grenland, fortæller derudover, at politiet deltog i angrebet på de albanske spillere:

. Helvede brød løs. Vi fik besked på at komme ned i omklædningsrummet, og der startede det værste. Vi nåede nogenlunde ind i spillertunellen, før politi og vagter begyndte at slå og sparke os, mens de ville have os tilbage på banen, forklarer Shala.

Allerede inden kampen havde Shala dog fået en fornemmelse af, at de serbiske tilskuere ikke var specielt glade for at skulle møde Albanien i EM-kvalifikationen:

- På vej ind mod stadion blev der kastet sten og flasker mod vores bus, mens de viste deres knive frem mod bussen. Også da jeg varmede op blev der kastet sten efter mig, og jeg måtte sætte mig tilbage på bænken, lyder det fra Shala.

Derfor er der i følge Shala kun én sanktion, der kommer til at virke, hvis de serbiske ballademagere skal stoppes:

- De skal smides ud af kvalifikationen. Allerede inden kampen havde vi snakket om at opføre os professionelt, men når vi bliver angrebet af fans, der kaster med stole og sten, så er det svært ikke at gøre noget, fortæller Herolind Shala.