Danske klubber lurer på Helsingborg-profil
Gregers Tycho / Polfoto
Superliga

Danske klubber lurer på Helsingborg-profil

Arnor Smarason skal væk fra Helsingborgs IF, og flere danske klubber har henvendt sig for erklære interesse for den islandske landsholdsspiller, fortæller Magnus Magnusson, der er agent for Smarason.

26-årige Arnor Smarason skal væk fra Helsingborgs IF. Det står klart, efter cheftræner Henrik 'Henke' Larsson har bekendtgjort, at Smarason er for dyr i drift i forhold til den rolle, som han i den kommende sæson kan forvente at få i Allsvenskan-klubben. Det har sendt midtbanespilleren på klubjagt for også i resten af 2015 at have en arbejdsgiver, og fremtiden kan ligge lige på den anden side af sundet mellem Sverige og Danmark.

Smarasons situation er nemlig også blevet noteret i Danmark, hvor flere klubber skulle have meldt deres interesse i den tidligere Esbjerg-spiller. Det fortæller Magnus Magnusson, der er Smarasons agent.

- Der har været henvendelser fra Danmark, men det er ikke helt afklaret, hvad han skal nu. Han var glad for Danmark sidste gang, så der skulle ikke være noget i vejen for, at han kunne komme til Danmark igen, siger Magnusson til tipsbladet.dk.

Esbjerg fB var hjemstedet for Arnor Smarason, da han sidst var i Danmark, og umiddelbart kunne det virke oplagt at genoptage samarbejdet, der udmøntede sig i en dansk pokaltriumf i 2013, hvor Smarason spillede 90 minutter i finalen mod Randers FC.

Men det er ikke noget, der ligger i kortene hos Esbjerg fB, siger Niels Erik Søndergård, der er en del af klubbens sportslige udvalg.

- Nej, han er ikke en spiller, der er på blokken her. Jeg har godt læst, at ’Henke’ har udtalt, at han var for dyr i forhold til det, de gerne ville bruge ham til i Helsingborg. Men jeg har set Helsingborg en del gange, mens Arnor har været der, og jeg har godt kunnet se, at han var lidt ude i periferien, fortæller Søndergård til tipsbladet.dk.

Esbjerg-manden husker dog tilbage på Smarasons ophold i den vestjyske klub med glæde.

- Han havde en god tid og et fantastisk halvt år til sidst, og vi var meget tilfredse med ham, men det er ikke en position, som vi leder efter nye spillere til, så det har slet ikke været oppe at vende, siger han videre.

Arnor Smarason har spillet 41 Allsvenskan-kampe for Helsingborgs IF.