Bedst og værst: Dansk dumhed og svensk sejr
Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Landshold

Bedst og værst: Dansk dumhed og svensk sejr

Sverige satte Danmark på plads med en stor holdindsats. Én spiller gjorde det dog særligt godt.

Danmark - Sverige 1-3 (0-2)
0-1 John Guidetti 23'
0-2 Simon Tibbling 26'
1-2 Uffe Bech 63'
1-3 Robin Quaison 83'
1-4 Oscar Hiljemark 90+6'

Kampens bedste:

Danmark:
Mens mange af danskerne havde det svært på deres positioner, så kunne Jannik Vestergaard klare sagerne i defensiven gang på gang. I de svenske mål var han ikke indblandet, og så udgjorde han samtidig en trussel offensivt.

Sverige:
John Guidettis kontrakt med City udløber om tre dage. I aftes gjorde han i sine 60 minutter på banen flot reklame for sig selv. Med mål og assist sendte han Sverige i finalen ved U/21-EM.

Kampens værste:
Det virker ikke til, at det er særligt naturligt at spille højre back for Alexander Scholtz, der normalt spiller central forsvarer. Desuden laver han også det straffespark, som sætter Sverige i gang på utrolig klodset og dum vis. Desuden masser af dårlige indlæg, der gjorde, at Danmark i sidste fase ikke var giftige nok.

Kampens detalje:
Det er oftest ikke svenskere man forbinder med direkte usympatisk opførsel. Nabolandet er propfyldt med politisk korrekthed, men alligevel valgte en stor del af dem at pifte og larme under 'Der er et yndigt land'. Man skulle tro, at det var et andet land, Danmark mødte.