DBU's bestyrelse indstiller Morten Olsen til Fodboldens Hall of Fame
Foto: Lars Krabbe / Polfoto
Landshold

DBU's bestyrelse indstiller Morten Olsen til Fodboldens Hall of Fame

Den tidligere landsholdsspiller og landstræner er indstillet til Fodboldens Hall of Fame.

Det tog mindre end en uge.

Tirsdag trådte Morten Olsen tilbage som landstræner for det danske landshold, og fredag er han allerede blevet indstillet til en fornem pris: Morten Olsen er af DBU's bestyrelse indstillet til Fodboldens Hall of Fame.

Det kommer efter 15 år som landstræner og 19 år som spiller på det danske landshold med 102 landskampe på cv'et.

- Morten Olsen har ydet en enestående og helt ekstraordinær indsats for dansk fodbold, både som landsholdsspiller, som landstræner og i arbejdet med at udvikle dansk fodbold. Han har skabt kæmpe resultater både som spiller og træner – og givet fantastiske oplevelser til danske fodboldfans. Selv om vi lige nu er skuffede over, at vi missede kvalifikationen til næste års EM, skal vi huske at hylde Morten for hele hans lange karriere, siger DBU's bestyrelsesformand Jesper Møller i en pressemeddelelse.

- Morten er allerede med som en del af det Dynamit-hold, der i 80’erne tryllebandt danskerne og fodboldfans over hele verden. Han var med til at sætte Danmark på fodboldens verdenskort. Men vi mener selvfølgelig også, at han fortjener sin helt plads og hyldest for sin indsats for dansk fodbold – både på og uden for banen, sigerJesper Møller. 

Morten Olsen, 66 år, kan dermed blive optaget i Fodboldens Hall of Fame, når der er awardshow i marts 2016.

Kommer han ind, gør han folk som Richard Møller Nielsen og Michael Laudrup selskab.