Transferplanen: Drømmescenario bliver realitet i AaB
Superliga

Transferplanen: Drømmescenario bliver realitet i AaB

Skal der købes spillere, og hvem skal sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod transfervinduets lukning de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her AaB.

Efterårets bedst spillende hold var AaB, og de danske mestre fra to sæsoner siden leverede noget sprudlende fodbold, og mod slutningen af sæsonen vandt og vandt og vandt Lars Søndergaards tropper bare. Nordjyderne ser ud til at holde fast i de vigtigste folk i klubben, omend Henrik Dalsgaard er taget videre i karrieren. Man kunne godt bruge en højreback, men har også garderinger i truppen, så det ligner et stille vindue.. 

Lad os dykke nærmere ned i AaB.

 
Tilgang:
Viktor Ahlmann (lejeretur, Vendsyssel)

Afgang: 

Henrik Dalsgaard (Zulte Waregem)
Jukka Raitala (kontraktudløb)
Andreas Blomqvist (Norrköping FF)
 
Kontraktudløb til sommer:
Kenneth Emil Petersen - Forsvar (skifter til OB 1. juli 2016)
Mathias Thrane - Midtbane
Thomas Augustinussen - Midtbane
Asger Busk - Midtbane
Rasmus Jönsson - Angriber
 
De kan blive solgt:
I AaB lægger de ikke skjul på, at budgettet ikke er det største i Superligaen, og at klubben lever af at sælge spillere. Men det er hele tiden en overvejelse, og det bliver det også i dette transfervindue. Klubben er aktuelt nummer to i Superligaen og spillede et efterår, hvor man var på fuld omgangshøjde med guldfavoritterne FC København og FC Midtjylland.

Lukas Spalvis og Nicolaj Thomsen har gennem hele vinteren været de største salgsemner, men det ser ud til, at AaB via godt købmandsskab får lov at beholde begge spillere i foråret. Spalvis står over for et salg til Sporting, der først går igennem til sommer, og alt tyder på, at Nicolaj Thomsen bliver endnu en halvsæson. Det er et sandt drømmescenario, der ser ud til at blive en realitet. 

De to AaB'er har været de klart de største salgsemner, mens Nicklas Helenius nu skal finde ud af, hvad der skal ske. Han har ikke fået meget spilletid og står bag angribere som Thomas Enevoldsen og Lukas Spalvis. Esbjerg er nævnt som en mulig destination for Helenius, men der er flere danske klubber, der kunne bruge en angriber som Helenius.

Kenneth Emil Petersen skifter til OB 1. juli, hvor hans aftale med AaB løber ud. Men AaB har brug for Petersen, hvorfor han helt sikkert spiller foråret færdigt i AaB. Ellers kommer vi måske til at se AaB sende et par spillere ud på lejeaftaler, så de får noget hår på brystet. Senest har man skibet Andreas Blomqvist videre til Norrköping. 

LÆS PÅ NÆSTE SIDE, TIL HVILKE POSITIONER AAB SKAL KØBE