Solbakkens mange tanker med vinter-optakten
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk
Superliga

Solbakkens mange tanker med vinter-optakten

Kan Yussuf Toutouh spille central midtbane i stedet for Amartey? Kan de svenske stoppere undgå skader? FC Københavns manager har mange tanker i hovedet på en opstartsdag i januar, 10 år efter han havde sin første træning i klubben.

Det begyndte med nogle løb og lidt boldspil på kunstgræsbanen på Frederiksberg, mens Ståle Solbakken stod varmt påklædt og fulgte sine spillere i de første øvelser på vejen mod topformen til forsvaret af førstepladsen i Superligaen. Det er hovedmålet med januar, men hvilke detaljer tænker FCK-manageren på i sådan en optakt?
 
- Vi scorer jo ret mange mål på hjemmebane, så det gælder om fortsat at have den defensive soliditet på udebane, men også blive bedre til at udnytte chancer og score nogle flere mål på udebane. Og så handler det om at udvikle de enkelte spillere i deres rolle. Desuden har vi Bashkim tilbage som en ny spiller, og Verbic har næsten heller ikke spillet.
 
- Hvad sker der, hvis Amartey bliver solgt? Kan Yussuf [Toutouh] så gå ind og spille centralt i nogle kampe? Vi har to svenske midtstoppere, der har været lidt for meget skadet lidt for ofte. Hvor meget mere kan man tro på, at det ændrer sig? Skal Remmer blive her og spille bedre, så han får spilletid, eller skal han ud og have de kampe? Sådan nogle ting bruger jeg meget tid på i de uger her.
 
- I de første 8-10 dage er det Storskov, der skal køre dem op i fodboldform, og så begynder vi med det taktiske i slutningen af næste uge, og så har jeg forhåbentlig også nogle svar på de ting. Erfaringsmæssigt sker der ikke så meget på transferfronten i januar, men der kan jo komme klubber med tilbud, og så er det svært at reagere. Tiden er meget kort,” siger Solbakken, der i øvrigt ikke har hørt noget i forhold til de rygter, der ved juletid sendte den dyrt indkøbte angriber Federico Santander tilbage til Argentina.
 
Og hvad med Bendtner?
 
- Nej, ham har vi ikke været i kontakt med, siger Solbakken om et andet navn, der blev nævnt i forbindelse med FCK før jul.
 
Så der er masser af rygter, og det vil nok fortsætte gennem en januar, hvor foråret nu er skudt i gang, og hvor manageren også har holdt sin åbningssnak med spillerne, igen med et kort og klart budskab.
 
- Jeg sagde, at nu skal vi sætte kronen på værket. Efter den europæiske exit var vores mål at komme i en udgangsposition før jul til at kæmpe om to pokaler, og det har vi gjort, mens nogle enkeltspillere har taget store skridt undervejs. Delaney er pludselig kommet op på siden af Amartey, ”Zanka” har været fremragende efter de første seks-syv kampe. Så nu skal vi tilbage i den form, vi var i til sidst, siger Ståle Solbakken 10 år efter sin første dag som cheftræner i FCK.
 
Men hvordan havde han det egentlig, da han mødte op til sin første træning for 10 år siden, hvad sagde han til spillerne dengang, hvilken kamp definerede hurtigt både ham og holdet, og hvordan udviklede han sig som træner. FCK-manageren kigger tilbage – og frem – i et stort interview med Tipsbladet.
 
 
Læs hele historien om Ståle Solbakken i fredagens udgave af Tipbladet.
 
Vil du læse Tipsbladet direkte på din pc, tablet og mobil kan du købe det digitalt her.
 
Du kan også vælge at få det leveret i postkassen hver fredag fra kun 67 kroner per måned.
 
Læs mere og bestil på ekstrabladet.dk/abonnement
 
I fredagens Tipsbladet kan du også læse om:
 
Hvorfor Tipsbladet stemte på Lionel Messi til Ballon d'Or
 
Liverpools udskældte keeper Simon Mignolet
AGF's mange forandringer og planer for 2016 
Qatars talentprojekt Aspire
Hvorfor et fodboldhold oftest kun har 10 sekunder og 4 berøringer til at score
Ugens transfers 
De bedste januar-transfers i spansk fodbold 
Få de bedste spiltips til de kommende dage