Forårsfokus: Savnet bomber fundet men Randers kan have større problemer
Foto: Anita Graversen / Polfoto
Superliga

Forårsfokus: Savnet bomber fundet men Randers kan have større problemer

I en ny serie tæller tipsbladet.dk ned til Superliga-starten. Denne gang med fokus på Randers FC.

Superligaen er lige om hjørnet, og tipsbladet.dk sætter i en ny serie fokus på hver enkelt Superliga-klub og ser frem mod forårets udfordringer. 

Denne gang Randers FC.

Vintertransfers

Ind: Moussa Maazou (Changchun Yatai)
 
Ud: Patrick Da Silva (Brøndby IF, lejeaftale udløber), Piotr Parzyszek (Kontrakt ophævet)

Træningskampe:

Randers FC - Randers FC 2-0
Randers FC - AC Horsens 5-0
Vejle Boldklub - Randers FC 1-3
Vejle Boldklub - Randers FC 0-0
Randers FC - Shakhtar Donetsk 0-0
Lokomotiv Moskva - Randers FC 0-3
Randers FC - Vendsyssel FF 3-0

Idealopstilling (4-4-1-1): Johnsson - Thomsen, Fenger, Agesen, Marxen - Fisker, Keller, Amini, Borring - Lundberg, Ishak 

Status
Det kan både blive alt eller ingenting for Randers i de kommende måneder. Klubben er fortsat med i pokalturneringen, hvor FC København venter i kvartfinalen og ligger kun trods sjettepladsen kun fire point efter tredjepladsen, hvor FC Midtjylland dog har en kamp i hånden. Januar blev nærmest helt stille for Randers FC i midt februar præsenterede man pludselig den længe søgte angriber i form af Moussa Maazou - et navn, der kan blive mere end spændende at følge udviklingen hos i Superligaen.  

Styrker
Da Randers for et år siden var i gang med forberedelserne til foråret 15 havde holdet præsteret 17 scoringer i efterårets 17 kampe. Lige nu står Randers FC på 27 scoringer efter 18 kampe. Der kommet klart mere spark i offensiven, hvor Lundberg i starten af sæsonen scorede på det hele, men hvor der siden er blevet mere spredning på målene. Specielt en Jonas Borring var flyvende i en stor del af efteråret og bidrog med seks scoringer og to assists.

Svagheder:
Nu er offensiven fremhævet som styrket - så defensiven får her et hak. Randers FC blev nummer fire i sæsonen 14/15, hvilket i høj grad skyldtes evnen til at lukke ned for modstander-scoringer. Kun 28 gange i de 33 kampe blev der scoret mod Randers. Efter de 18 efterårskampe i denne sæson, er der allerede gået 26 mål ind på Årets målmand 2015.

Han bliver vigtig
Kan 35-årige anfører Christian Keller endnu engang vise niveauet? Rutinen kan ingen tage fra ham, men modstanderne evnede i højere grad at udnytte det efterhånden nedadgående tempo i benene i efteråret. Kellers rolle som bølgebryder og defensivt lokomotiv vil være essentiel for Randers FCs forår. Afhængigt af om det bliver teknikeren Mustafa Amini eller den mere slidsomme Nicolai Poulsen som central makker vil presset og ansvaret være stort på Keller, men han har båret tungere byrder før og kan gøre det igen.

Hold øje med
Den nye mand i angrebet Moussa Maazou er næppe hentet til klubben og præsenteret for snurrende live-kameraer ved stort opsat pressemøde for blot at indtage en plads på bænken. 
Den 186 centimeter store angriber har gennem sin karriere vist, at han gå begå sig på et solidt niveau og vigtigst frem for alt, kan han score mål. Når forårspremieren bliver sat i gang har han kun trænet ganske lidt og spillet 24 minutters træningskamp med resten af holdet. Derfor kommer der nok til at gå et par spillerunder, før vi endelig kan bedømme, om Moussa Maazou er det scoop man håber på i Randers. 

Spørgsmålstegnet
Kasper Fisker ser ud til igen at have spillet sig ind i varmen hos træner Colin Todd. Kantspilleren havde sine problemer i efteråret, hvor han spillede sig selv af holdet ved blandt andet i flere tilfælde at være ganske offensiv, når der var optræk til ballade på banen og i flere tilfælde gik alt for hårdt til modstanderne. Det kunne sagtens have kostet dyrere end det ene røde kort, det blev til i kampen mod AGF. Kasper Fisker nåede kun tre kampe fra start, men det lader til at han er tilbage med fornyet selvtillid og tillid fra træneren.

Nøglen til succes
Forsvarsduoen Fenger og Agesen spillede ikke mange kampe sammen i efteråret på grund af Agesens skade. Derfor fandt de to heller aldrig den forståelse og rytme, der i 14/15 gjorde Randers-forsvaret så svært at nedbryde. Nu er begge spillere på toppen, og de to skal bidrage stort til, at målsnittet for modstandermål bliver nedbragt væsentligt i forhold til efteråret.

Vidste du, at…
Randers FC i denne sæson er det hold, der har flest hurtige pletskud af samtlige 12 Superligahold. Seks gange har Randers-holdet scoret inden for kampens første kvarter - det er to flere end nærmeste forfølger. De hurtige kasser resulterer også i, at Randers har hele fire spillere på top10-listen over sæsonens hurtigst scorede mål. Mikael Ishak (2'), Erik Marxen (3') Jeppe Tverskov (4'), Viktor Lundberg (4')

Statistik: