De fem talenter: Hvis jeg udfylder min rolle får jeg flere minutter
Foto: René Schütze/Polfoto
Superliga

De fem talenter: Hvis jeg udfylder min rolle får jeg flere minutter

Talentserie. AaB-talentet Oliver Abildgaard fik i efteråret debut i Superligaen, og han er målrettet i sin jagt på spilletid. Det sker ved at holde fokus på opgaverne defensivt.

Fredag aften starter Superligaen igen efter en lang vinterpause, og mandag byder programmet på en rigtig lækkerbisken i form af topkampen mellem FC Midtjylland og AaB.

Netop den kamp kan få deltagelse af 19-årige Oliver Abildgaard fra AaB, der i efteråret fik otte kampe i Superligaen. Det startede med en noget ambivalent debut-kamp mod Esbjerg tilbage i juli, hvor han begik lavede et straffespark, inden han selv udlignede til slutresultatet 1-1.

Nu er den unge centrale midtbanespiller klar til mere spilletid efter et halvt år med nye indtryk, skulle der fra træner Lars Søndergaards side kaldt på Abildgaard. Og han ved allerede nu, hvordan han bedst byder sig til.

- Jeg fik en del kampe i efteråret, og det er også sådan, jeg udvikler mig bedst. Ved at spille. Det handler virkelig om at tage ved lære, når du rykker op i førsteholdstruppen, og det synes jeg, jeg har gjort. Det handler meget om at vænne sig til seniorfodbold, og fysisk er jeg kommet godt efter det, siger Oliver Abildgaard til tipsbladet.dk om sin første tid i Superligaen:

- For mig er det afgørende, at jeg udfylder min defensive og taktiske rolle. Det er basen og førsteprioriteten, og kan du ikke passe de pligter, falder du igennem. Når den base sidder på rygraden, bliver det andet også nemmere, og så kan jeg også bidrage med andre ting og byde mig til frem i banen. Jeg tror, det er måden, man får mere spilletid, siger Abildgaard.

AaB er en klub, der satser på sine egne spillere og ikke er bange for at give dem chancen - selv i en ung alder. Lucas Andersen var eksempelvis kun 17 år, da han fik chancen på AaB's førstehold, inden han blev solgt til Ajax, og Abildgaard mener, at AaB er det rigtige sted at være med tanke på, hvor han er i sin karriere.

- Som ung spiller er det jo det, man vil. Spille. Og jeg har udsigt til spilletid, så det handler om at træne godt og vise mig frem, hvis der er brug for mig. Nogle klubber giver ikke talenter chancen, før de er i start 20'erne. Talenter i det nordjyske har allerede mange kampe, når vi rammer start 20'erne, og det er en kæmpe motivationsfaktor, og det er med til at udvikle os, siger Oliver Abildgaard, der står på spring, skulle Kasper Risgård eller Rasmus Würtz på den centrale midtbane blive skadet:

- Jeg er klar til at udfylde den rolle, jeg får tildelt. Om det er sekseren eller otteren. Det vigtigste er, at jeg er bevidst om, hvilken rolle jeg skal udfylde. Men jeg kan ikke sige, hvor mange minutter eller kampe, jeg skal spille i foråret. Mit mål er alene at komme tættere på holdet, siger Oliver Abildgaard.

Oliver Abildgaard forlængede i efteråret sin aftale med AaB, så han nu er på kontrakt frem til sommeren 2019.

Tipsbladet.dk vil i løbet af foråret følge fem talenter, der er på nippet til et stort gennembrud. De fem er:
Oliver Abildgaard, AaB. 19 år, midtbanespiller.
Jeppe Højbjerg, Esbjerg fB. 20 år, målmand.
Emre Mor, FC Nordsjælland. 18 år, angriber.
Aboubakar Keita, FC København. 18 år, midtbanespiller.
Malthe Johansen, Brøndby IF. 20 år, forsvarsspiller.