Absalonsen kan få FCK-revanche syv år efter guld-kiks
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Superliga

Absalonsen kan få FCK-revanche syv år efter guld-kiks

Johan Absalonsen er igen med i en topkamp mod FC København. Men det er en helt anden situation denne gang.

Vi starter lige med at spole tiden tilbage til den 6. december 2009. Der er topkamp i Superligaen, OB møder FC København på hjemmebane. Fynboerne kan sikre sig et forspring på syv point ved vinterpausen, hvis FCK besejres. Efter 20 minutters spil får OB's Johan Absalonsen en friløber, men brænder. FCK ender med at vinde kampen 2-0 og blive dansk mester. 
 
Der er gået syv år. På søndag står Johan Absalonsen igen i en topkamp mod FC København. Denne gang i nationalarenaen, hvor SønderjyskE kommer på besøg. Der er seks point mellem de to hold, men Absalonsen kan tage revanche fra dengang i 2009.
 
- Jeg kan sagtens huske det. Vi lå fire point foran FCK dengang, og med en sejr ville vi være syv point foran ved vinterpausen. Det var en meget afgørende kamp for os dengang, men vi endte med at tabe 0-2, og så må vi erkende, at vi faldt i niveau i foråret, hvor FCK bare var stærkere. Der var ikke meget at komme efter. Havde vi ligget syv point foran ved vinterpausen, havde det måske set anderledes ud, men sådan er det. Det er de små ting, der afgør kampene, og det er ofte topkampene, der kan definere, hvem der ender med mesterskabet til sidst. Men det var en helt anden situation, for det var to ligeværdige hold, der mødte hinanden. Det vil jeg ikke mene, at det er på søndag, siger Johan Absalonsen til tipsbladet.dk.
 
Han er en af de få SønderjyskE-spillere, der tidligere i karrieren har spillet en del topkampe for især OB, der i en periode var førsteudfordrer til FC København. Han kan muligvis bruge nogle af erfaringerne fra dengang, når han på søndag skal i aktion i en ny topkamp.
 
- Både og. Der ligger en masse psykologi i at spille en kamp mod en modstander, der ligger tæt på i Superligaen, men situationen i OB var markant anderledes i forhold til i SønderjyskE. I OB lå vi netop og var et mulehår efter FCK. Vi var tæt på niveaumæssigt. Det er ikke tilfældet nu. FCK er langt stærkere end os på den lange bane. Derfor er den mentale indstilling anderledes her end i OB. Vi har alt at vinde på søndag. Ingen forventer, at vi tager point i Parken, og det er svært at sammenligne de to situationer, siger Johan Absalonsen.
 
Han glæder sig imidlertid til atter at være en del af en topkamp, selvom han nu er i SønderjyskE.  
 
- Det er sjovt, men jeg har også respekt for, at det er en unik situation, vi er kommet i. Forventningerne til os er at vi redder os i stedet for at ligge nummer to. Jeg har respekt for, at vi har muligheden, men vi skal have samme ærgerrighed for at blive ved at ligge deroppe. Vi er ikke tilfredse med at slutte med det pointantal, vi har nu. Vi skal have så mange som muligt. Det er en fed situation, men det handler om at nyde nuet og hive al motivation ud fra den stilling, der er nu, siger Absalonsen.
 
Og hvis han atter får en friløber er han klar til at tage revanche fra 2009.
 
- Det er jeg helt sikkert. Så sparker jeg den ind denne gang, fastslår Absalonsen.