Suarez sikrede Barcelona-comeback i dramatisk spansk kvartfinale

Fernando Torres scorede og blev udvist, før Luis Suarez og Barcelona efter pausen kom tilbage og vandt aftenens store kvartfinale med 2-1 over Atletico.

FC Barcelona har været fast inventar i Champions League-semifinalerne de seneste mange sæsoner. Eneste undtagelse har været, da Atletico Madrid i 2014-foråret slog catalanerne ud i kvartfinalerne, og en gentagelse af det scenarie kunne så tage sin begyndelse til aften, hvor de hold igen mødtes i kvartfinalen.

Barcelona stillede til start i sine gule andentrøjer, efter UEFA mente, at man ellers ikke kunne adskille holdene, og det markerede sig tydeligt inden kampen, hvor de catalanske hjemmebanefans overdøvede den ellers markante hymne.

Lionel Messi og Neymar havde de største chancer i indledningen, hvor Atletico også kom frem, selvom Barca var farligst foran mål.

Atletico åbnede dog scoringen: Koke fandt plads i mellemrummet, hvor han fandt Fernando Torres i dybden, hvorfra den 32-årige angreber sendte bolden imellem Ter Stegens ben. Specielle scener og sekunder.

Om Fernando Torres bevidst var kommet for at tage hovedrollen, er der ikke svar på, men han kandiderede endnu mere til den og den udelte opmærksomhed, da han med 10 minutter igen af første halvleg fik sit andet kort efter en hård tackling og efterfølgende blev udvist. Afgørende scener og sekeunder.

Så var scenen sat: Barcelona skulle frem, og det blev overskriften frem til pausen, hvor der dog fortsat – overraskende – stod 1-0 til gæsterne.

Anden halvleg blev en ensporet motorvej i retning mod gæsternes mål, som Lionel Messi med et saksespark og Neymar på overliggeren fra kanten af feltet var hurtige til at true. Samtlige Atletico-spillere var undervejs samlet i feltet i åbent spil, og så måtte det nødvendigvis ske, at Barcelona kom tilbage, selvom Atletico med sin stramme disciplin måske kunne forventes at være netop det hold, der kunne gøre det umulige og holde sig oven vande.

Det kunne de ikke. 63 minutter var der spillet, før et indlæg kom til bagerste stolpe, hvor Jordi Alba firsttimede. Luis Suarez stod fri foran mål. 1-1.

Med Gerard Pique på besøg i angrebet og ekstra offensive backer fortsatte Barcelona presset, og 11 minutter efter 1-1-scoringen var Suarez igen på plads. Dani Alves kom til indlæg inde i feltet og fandt den uruguayanske angriber. Anden scoring fra ham. Andet oplæg fra backerne.

Føringen holdt hele vejen. Barcelona vandt den dramatiske kamp.