Belgisk landstræner: Alderweireld skal være lederen i forsvaret
Foto: Geert Vanden Wijngaert/Polfoto
EM

Belgisk landstræner: Alderweireld skal være lederen i forsvaret

Belgiens landstræner Marc Wilmots fortæller, at Toby Alderweireld skal påtage sig en lederrolle på det belgiske landshold i midterforsvaret.

Toby Alderweireld har ad flere omgange spillet back på det belgiske landshold. Det bliver imidlertid ikke tilfældet ved det nært forestående EM, da Belgien må se bort fra Vincent Kompany, og Thomas Vermaelen er tvivlsom og døjer med en skade. 

Landstræner Marc Wilmots afslører, at 20-årige Jason Denayer kommer til at starte inde for Belgien i midterforsvaret. Ved Galatasaray-spillerens side kommer Alderweireld til at stå. 

- En ung spiller som Jason Denayer kan man ikke lade styre forsvaret. Hvis der står en ved siden af ham, som har erfaring, forløber det hele bedre, og så bliver han bedre. Af den årsag vil jeg have Alderweireld til at stå centralt som chefen af forsvaret. Han skal være lederen af forsvaret i Frankrig. Under de nuværende omstændigheder er det den bedste løsning. Vermaelen har travlt med sin egen krop, og Alderweireld er mere en ledertype, siger Wilmots til Sporza. 

Belgien er havnet i gruppe E til EM med Italien, Irland og Sverige.