Dagens EM-profil: Den ukendte Lukaku
Foto: Manu Fernandez/Polfoto
EM

Dagens EM-profil: Den ukendte Lukaku

På hver kampdag under EM bringer tipsbladet.dk et portræt af en af aktørerne ved slutrunden.

EM-slutrunden er ikke bare et møde med 24 nationer. Det er også et møde med nogle af de 552 spillere, der er udtaget til slutrunden for deres land. 
 
På hver kampdag under EM vil tipsbladet.dk bringe et portræt af en af aktørerne, der enten spiller en særlig rolle ved EM eller har en særlig historie. 
 
Dagens EM-profil: Jordan Lukaku, Belgien 

Han har scoret fire gange i de sidste fire testkampe, han er blandt favoritterne til at blive topscorer, og han er Premier League-klubben Evertons nok største stjerne. Romelu Lukaku, den belgiske angriber. En dygtig spiller, som denne artikel ikke handler om.

Vi tager i stedet udgangspunkt i Belgiens anden Lukaku - den 'ukendte' Lukaku. Jordan Lukaku er Romelu Lukakus bror, og han er dagens EM-profil, fordi han er en af fire brødrepar, der er med ved EM.

De fleste har hørt historien om Xhaka-brødrene, der spiller for hver sit landshold - henholdsvis Schweiz og Albanien - og så er der altså Lukaku-brødrene fra  Belgien, Berezutski-brødrene fra Rusland og Evans-brødrene fra Nordirland.

Mens de andre brødre-par har pænt med rutine, er Jordan Lukaku forholdsvis ny i belgisk landsholdsfodbold. Venstrebacken har kun fire landskampe på cv'et, men han har altså fundet vej til Marc Wilmots' EM-trup.

Jordan Lukaku spiller til dagligt i Oostende, og det er mindre end et år siden, at den 21-årige back med det fulde navn Jordan Zacharie Lukaku Menama Mokelenge fik debut på landsholdet.

I marts spillede Jordan Lukaku med det belgiske landshold mod Portugal, og her smed venstrebacken faktisk et indlæg i panden på brormand, der kvitterede med en scoring og en efterfølgende fin jubelscene brødrene imellem.

Den 21-årige back kan meget vel stå foran en sommer, hvor han skifter klub, for han er i søgelyset hos flere klubber. Også engelske.

Og spørger man brormand Romelu Lukaku, vil det være en drøm at spille på samme hold som Jordan Lukaku.

- Det var emotionelt, sagde Romelu Lukaku om øjeblikket, hvor Jordan Lukaku smed indlægget ind i panden på Romelu:

- Den ultimative drøm for mig er at spille på samme klubhold som min bror, sagde han videre.

Om det sker, vides ikke, men der er en god chance for, at de to kommer til at spille sammen under EM i Frankrig. Og uden at kende detaljerne er det nok også et godt bud, at de to bor på samme værelse under slutrunden.