Optakt: Frankrig - Albanien
EM

Optakt: Frankrig - Albanien

Kan Frankrig følge op på sejren i åbningskampen med en god præstation mod svage Albanien? Vi får svaret i Marseille.

Kampfakta:
Gruppe: A
Spillested: Stade Vélodrome, Marseille 
Kampstart: Onsdag klokken 21.00 
Dommer: William Collum, Skotland 
På tv: DR 1
Twitter: #FRAALB #EMDK 
 
Holdnyt:
Frankrig:
Det endte lykkeligt med lettelsens tårer fra Dimtri Payet som det altoverskyggende symbol i Frankrigs åbningskamp. Dermed fik værterne den svære start overstået, og nu må vi forvente at se et fransk hold med overskud og selvtillid. 
 
I fransk presse har der været talt om, hvorvidt Didier Deschamps skal begynde at spare nogle spillere i kampen mod et formodet svagt albansk hold, men omvendt husker man også et nederlag til albanerne i en venskabskamp sidste år. Det var ikke alle, der leverede varen i første kamp, men og det kan betyde et par ændringer – også når man tager næste kamp in mente. Muligvis får Pogba og Griezmann (det foreslår franske L'Equipe) en pause, men det kan også ende med genvalg til hele flokken fra Rumænien-kampen.
 
Albanien:
De fik presset Schweiz godt i første kamp, men blandt andet på grund af en udvisning til kaptajn Cana måtte Albanien gå fra sin første EM-kamp med et nederlag. Der kommer derfor til at være ændringer på det albanske hold, som er ved at være presset i forhold til mulighederne for et avancement.
 
Karantæne:
Frankrig: Ingen
Albanien: Lorik Cana 
 
Bud på startopstillinger:
Frankrig:

Frankrig (4-2-3-1): Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kanté, Matuidi – Coman, Payet, Martial – Giroud 
 
Albanien:

Albanien (4-3-3): Berisha -  Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli – Xhaka, Kukeli, Abrashi – Lenjani, Sadiku, Roshi 
 
Profilen:
Mange øjne vil hvile på Olivier Giroud i denne kamp. Den franske angriber brændte et par store chancer i åbningskampen, men kom alligevel på måltavlen og har fortsat en god mulighed for at blive EM-topscorer. En god målhøst mod Albanien vil hjælpe franskmanden godt på vej, og mon ikke der vil komme nogle scoringschancer mod det albanske forsvar, der kommer til at savne anføreren Lorik Cana? 
 
Vidste du, at...: 
Sidst Frankrig spillede en betydende landskamp i Marseille, var ved VM-slutrunden i 1998. Dengang vandt franskmændene sin gruppekamp mod Sydafrika med cifrene 3-0. 
 
Dom: 
Det her skal være en sikker fransk sejr. Der bør være klasseforskel, og med en tændt velordrom i ryggen bør franskmændene være albanerne overlegne. Vi byder på en overbevisende sejr til hjemmeholdet på 3-0.  
 
 
 
 
Tabel, form og tidligere indbyrdes kampe: