Zanka: Det betyder en masse for selvforståelsen
Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Generelle

Zanka: Det betyder en masse for selvforståelsen

Mathias 'Zanka' Jørgensen glæder sig over FC Københavns triumf mod Club Brugge, der også pynter på hans eget cv.

Med sin scoring til 4-0 i kampens sidste minut satte Mathias 'Zanka' Jørgensen tirsdag aften punktum for en stor aften for FC København. I klubbens første Champions League-kamp på hjemmebane i tre år fik man i den grad taget revanche for 0-4-nederlaget til Club Brugge for to år siden i Europa League, og desuden var det også en revanche for sidste års manglende gruppespil i København. 

Mathias 'Zanka' Jørgensen glæder sig over, at FC København atter præsterer i europæisk sammenhæng efter at have været i en bølgedal.

- Det betyder en masse for selvforståelsen – også for dansk fodbold i det hele taget. Det har været nogle magre år, selvom FCM også gjorde det fint sidste år. Det er rart, at vi kan være tilbage og repræsentere dansk fodbold og gøre det godt Det vejer op for den mislykkede kvalifikation sidste år. Nu kommer vi ind i Champions League, og vi kan mærke den sult, der har været for at spille europæisk. Indtil videre har det været meget imponerende, det vi har præsteret, siger Mathias 'Zanka' Jørgensen til tipsbladet.dk.

Også for hans eget vedkommende er det positivt at være tilbage i Champions League seks år efter hans første optræden i mesterligaen. Nu har han endda også markeret sig med en scoring.

- Det hele tæller. Det er rart at få lov til at komme på måltavlen i et Champions League-gruppespillet. Jeg vil tro, at de fleste drømmer om at gøre det. Jeg har før scoret i playoff, men det tæller ikke helt, så det var super fedt. Det betyder selvfølgelig også, at man ser bedre ud, siger han med henvisning til, at han senest til sommer formentlig bliver solgt til en klub i udlandet.

- Jeg tror ikke, at det gør en hel masse nyt, at jeg scorer et mål, men selvfølgelig tæller det hele. Det er med til at give et bedre cv for mig, siger Mathias 'Zanka' Jørgensen. 

FC Københavns næste opgave i Champions League er mod Leicester på udebane.