Aubameyang tævede kriseramte HSV

Pierre-Emerick Aubameyang scorede fire gang og assisterede, da Hamburger SV fik heftige klø med 2-5 på hjemmebane

To mål i ni kampe og 18 imod. Nul sejre, to uafgjorte og syv nederlag. Det var de hårde facts for Hamburger SV, der lørdag tod imod Dortmund i Bundesligaen. En kamp hvor nordtyskerne faldt endnu mere sammen, og hvor brandvarme Pierre-Emerick Aubameyang gjorde præcis, hvad der passede ham.

Første halvleg bød på Aubameyang-show. Allerede efter tre minutter gik det galt for værterne, da Emre Mor tvang Rene Adler ud i en god redning, inden Pierre-Emerick Aubameyang fulgte op til 0-1. Tyve minutter efter var opskriften den samme. Emre Mor med en god bold til Aubameyang, der køligt begravede bolden i nettet til 0-2.

Pierre-Emerick Aubameyang fuldendte sit hattrick allerede efter 27 minutter. Efter en god solotur overfor et tamt forsvar hamrede han til bolden fra kanten af feltet uden chance for Rene Adler, der kunne hente bolden ud af nettet til 0-3 og store suk på lægterne i Hamburg. Efter katastrofestarten lykkedes det værterne at "redde" 0-3 til pause.

Det blev dog yderligere forværret to minutter inde i anden halvleg. Christian Pulisic fandt en igen alt for fri Pierre-Emerick Aubameyang, der med en flot afslutning helt ude ved den ene opstander øgede til ydmygende 0-4. Ti minutter inde i anden halvleg leveree indskiftede Gian-Luca Waldschmidt en flot assist fr værterne, som Nicolai Müller omsatte til 1-4 reducering.

Dortmund var dog ikke færdige endnu. Efter flere store chancer blev det 1-5 med et kvarter igen, da Aubameyang assisterede Ousmane Dembele, der effektivt hamrede bolden i nettet. En massiv ydmygelse for værterne, der næsten ikke engang gad at juble, da Nicolai Müller med ti minutter tilbage scorede et supermål fra distancen. HSV tabte med 2-5, og er stadig sidst af alle i Bundesligaen med to points og uden sejr. Dortmund har hentet 16 points mere og er nummer fem.

Det eneste marginale lyspunkt for Hamburger SV lørdag var, at det andet bundhold, Ingolstadt, stadig er side om side med nordtyskerne efter 0-2 nederlag til Augsburg. Også Darmstadt lige over stregen med otte points tabte ude med 3-2 til Bayer Leverkusen.