FC Midtjylland: Sælger helst eftertragtet back til sommer
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FC Midtjylland: Sælger helst eftertragtet back til sommer

Den tjekkiske back Filip Novak er eftertragtet, og selv mener tjekken, at der kan ske noget allerede i januar. Sportsdirektør Claus Steinlein regner fortsat med et sommersalg.

Filip Novak er måske Superligaens mest målfarlige back, men spørgsmålet er, hvor meget længere den 26-årige back kommer til at lave mål i dansk fodbolds bedste række.

Tjekken, der skiftede til FC Midtjylland fra Jablonec i sommeren 2015, er nemlig eftertragtet, og spillerens agent har talt om interesse fra Premier League.

Der er også interesse fra andre klubber, og FC Midtjylland lader til så småt at have accepteret, at Filip Novak snart er fortid i klubben. FCM har hentet Marc Dal Hende fra sommeren 2017, og håbet er at kunne holde fast i Novak, frem til sommer, hvor han så skal sælges.

Omvendt ønsker Filip Novak allerede nu at komme af sted, og landsholdsspilleren fra Tjekkiet fortalte mandag til Herning Folkeblad, at det er 50/50, om han forlader Superligaens nummer fire allerede i dette transfervindue.

FC Midtjylland ligger og kæmper med om medaljer i Superligaen og har på papiret ikke en naturlig afløser for Filip Novak. Det vil i så fald kræve, at klubben henter Marc Dal Hende et halvt år før tid. Men det er ikke nødvendigvis billigt, hvis SønderjyskE ikke er til at over

- Der er en masse snak, og der har været mange forespørgsler. Der er ikke noget konkret eller noget tæt på. Men tanken er fortsat, at det skal ske til sommer (et salg, red.), siger Claus Steinlein til tipsbladet.dk om Filip Novaks udmelding.

Men som den købmand, FC Midtjyllands sportsdirektør trods alt er, er han ikke helt afvisende, hvis der nu skulle komme et godt tilbud på backen allerede nu.

- Alt er til salg i FC Midtjylland, ligesom det er i alle andre danske klubber. Hvis der er en Premier League-klub, der er interesseret, plejer de nu nok at kunne betale prisen, siger Claus Steinlein.

Han ønsker ikke at fortælle, hvor meget FC Midtjylland vil have for at sælge Filip Novak, men det er nok en del for en nøglespiller, der igen i denne sæson skal være med til at hente medaljer til FC Midtjylland, og som tilmed er på en aftale, der gælder frem til sommeren 2019.