Konflikten fortsætter: DBU vil have Spillerforeningen udelukket fra landsholdslejren
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Konflikten fortsætter: DBU vil have Spillerforeningen udelukket fra landsholdslejren

Hvis det står til DBU's direktør, Claus Bretton-Meyer, får Spillerforeningen ikke i fremtiden lov til at opholde sig i landsholdslejren, som det er tilfældet nu. Det forstyrrer, mener han.

Når landsholdsspillerne ordner sager med deres fagforening, Spillerforeningen, mens de er i landsholdslejren, er det et forstyrrende element, mener DBU-direktør Claus Bretton-Meyer. Derfor vil han have foreningen udelukket fra lejren.

Som det i dag, giver landsholdsaftalen Spillerforeningen ret til at være til stede ved landsholdssamlinger, eksempelvis for at mødes med spillerne, men står det til Bretton-Meyer, kommer den ret ikke med, når landsholdsaftalen skal genforhandles næste år.

- Vi anerkender, at spillerne har valgt Spillerforeningen som deres repræsentant. Det anerkender vi 100 procent. Men de faglige elementer og konflikter, dem må de tage uden for lejren i andre sammenhænge. Det duer ikke, at det sker under forberedelserne til kampene. Det er et forstyrrende element, og den diskussion har jeg haft både med holdet bag holdet og landstræneren. Det kommer ikke til at ske mere, siger han til BT

Udtalelsen kommer som en del af en ny konflikt mellem DBU og Spillerforeningen. Sagen handler om, at Spillerforeningen har varslet en stævning af DBU for at gøre krav på de penge, den mener at have ret til på sine medlemmers vegne fra en sponsoraftale mellem DBU og Arla og Dong fra 2004 til 2011. 

Spillerne kræver 2.975.000 kroner fra DBU, der på sin side mener, at beløbet "på ingen måde er retvisende", som Bretton-Meyer siger. Han er derimod træt af, at der er opstået endnu en konflikt mellem parterne.