Riddersholm er træt af skader: Vi skal hele tiden reparere
Foto: Allan Høgholm/Getty Images
Superliga

Riddersholm er træt af skader: Vi skal hele tiden reparere

Fire spillere i AGF er skadet, og to af dem spiller samme position: midterforsvaret. Det betyder, at Glen Riddersholm konstant er nødt til at rokere rundt og lappe huller i stedet for at bygge nyt.

AGF ombygger i denne tid det gamle klubhus, der er fyldt med håndværkere, byggerod og lyden af boremaskiner. Der er lange udsigter, til det står færdigt. 

På træningsbanen arbejder cheftræner Glen Riddersholm også hårdt med at bygge noget nyt op. Hans AGF-hold er efter et år under hans ledelse endnu ikke der, hvor de fleste gerne vil have det, og i øjeblikket kæmper han for overhovedet at bygge oven på.

Skader gør nemlig, at han er nødt til at lappe huller i stedet for. Aktuelt er stopperne Mikkel Rask og Niklas Backman ude, mens Daniel A. Pedersen og Mustapha Bundu også er det.

- Skader kan man aldrig gardere sig mod, og det er selvfølgelig ærgerligt, at det for vores vedkommende rammer på den samme position på banen. Men det er jo meget sigende for vores defensiv i den her sæson, at vi har haft rigtig svært ved at spille med det samme hold, siger han.

- Jeg tror, vi har spillet med 12 forskellige konstellationer i 22 kampe (tipsbladet.dk's optælling siger 10 konstellationer, red.), og det er en streg i regningen, fordi vi ved, at den berømte kontinuitet, som man gerne vil have, oftest starter nede bagfra, og det har vi ikke været i stand til endnu. Det gør, at vi hele tiden skal arbejde med at reparere, men det synes jeg egentlig også, vi har været i stand til på præstationerne.

Præstationerne, ja, men i store træk ikke resultaterne. AGF ligger nummer 11 med syv point op til top 6, og der synes at være konsensus i klubben om, at man spillet har fortjent flere point, end man har fået.

Den seneste forsvarskonstellation var med Dino Mikanovic, Alexander Juel Andersen, Dzhamaldin Khodzhaniiazov og Jepser Juelsgård, og det var kvartetens første kamp sammen. Det ligner genvalg til kampen mod Viborg FF på mandag, så Riddersholms reparationsarbejde fortsætter.

Han finder dog trøst i præstationen i 2-1-nederlaget til AaB i søndags, for den var udmærket trods det sene sejrsmål til gæsterne.

- Vi må bare indrømme, at vi har ikke været dygtige nok til at tage de tætte kampe over til os. Når man kigger på tallene mod AaB... Når man har tre chancer imod sig i åbent spil, så har man egentlig gjort det på fornuftigt niveau defensivt. At vi så også har fem chancer mod os på standardsituationer, det havde vi ikke forventet, og det skal vi selvfølgelig have rettet op på, siger Glen Riddersholm.

- Men grundbasen og de få chancer, AaB havde, kan vi ikke gøre meget bedre uanset hvad. Det gør også, at vi må tage udgangspunkt i de spillere, vi har, og de leverede egentlig - hvis man tager de to dumme mål væk - på mange måder en godkendt defensiv præstation. Vores lod er lige nu, at modstanderne på vores fejl er vanvittigt kyniske, og det er vores ansvar at få gjort noget ved det.

Så må Riddersholm og AGF håbe, at holdets renovering er tidligere færdig end klubhuset. Det skal nemlig rives helt ned, før det efter planen først står færdigt om et år.