Boilesen: Kunne være sjovt at møde Ajax
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Europa League

Boilesen: Kunne være sjovt at møde Ajax

Nicolai Boilesen debuterede torsdag for FC København. Nu har han et godt øje til Ajax i forbindelse med ottendedelsfinalerne i Europa League.

FC København avancerede torsdag til ottendedelsfinalerne i Europa League, da det med 0-0 i Telia Parken mod PFC Ludogorets blev til videre avancement i Europas næstfineste klubturnering. De danske mestre vandt det første opgør i Bulgarien med 2-1.

Dermed er FC København med i bowlen, når der klokken 13 trækkes lod til ottendelsfinalerne, og stærke modstandere kan vente danskerne. Blandt andre Manchester United, AS Roma og Ajax er i spil.

Nicolai Boilesen fik torsdag debut for FCK, da han blev skiftet ind efter 89 minutter, og han har et særligt øje til sin tidligere klub fra Amsterdam.

- Er det ikke noget med, at Ajax er gået videre?, siger Boilesen med henvisning til sin tidligere arbejdsgiver, hvor han i flere sæsoner var en stor profil, inden han forlod klubben ud af bagdøren efter uoverensstemmelser med blandt andre daværende cheftræner Frank de Boer:

- Det kunne da være sjovt at møde dem. Det er ikke noget, jeg tænker over som sådan, men selvfølgelig kunne det være sjovt at møde mine gamle holdkammerater. Men nu må vi se.

Han tror, FC København kan nå langt i turneringen.

- Vi kan nå langt. Det afhænger lidt af lodtrækningen. Hvis vi trækker Manchester United, AS Roma eller Lyon, ser det selvfølgelig svært ud, men jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har tabt her (i Telia Parken, red.), så det bliver ikke nemt for nogle af holdene, vi møder.

Han fik ganske få minutter på banen i sin debut for FC København, og han satser på, at der venter ham mange flere i løbet af foråret, så han kan komme tilbage på sit tidligere niveau.

- Jeg leverer jo en fejlfri præstation. Jeg rørte slet ikke bolden, siger Boilesen med et grin og fortsætter:

- Det var rigtig dejligt at komme ind og mærke stemningen og få en dejlig velkomst. Og så var det selvfølgelig først og fremmest dejligt, at vi gik videre. Jeg skal have nogle flere kampe i benene for at ramme mit topniveau. Jeg fik mine første 90 minutter for halvanden uge siden for reserveholdet, men jeg træner fuldt med og har spillet nogle minutter hist og her i træningskampene op til foråret. Men lad os snakkes ved, når jeg har spillet fem-seks 90 minutters kampe.

Nicolai Boilesen har kontrakt med FC København frem til sommeren 2020.