Store drømme i Kina: Vil udvikle egen Messi eller Ronaldo og vinde VM
Alex Caparros / Getty Images
Generelle

Store drømme i Kina: Vil udvikle egen Messi eller Ronaldo og vinde VM

Det kinesiske fodboldforbund har ikke små drømme. De vil udvikle deres egen Messi eller Ronaldo, og så vil de også vinde VM inden 2050.

Det kinesiske fodboldmarked har de seneste år spenderet som var der ingen dag i morgen. De har smidt penge ud til højre og til venstre for at højne kvaliteten i den hjemlige liga, men fremtiden vil ikke komme til at se ud som nutiden gør det.

Det forudser Simon Chadwick, der er professor i sportsvirksomheder ved Salford University.

Den kinesiske liga har sat grænsen ned fra fem til fire tilladte udenlandske spillere i truppen, og det sker af en bestemt årsag, mener Chadwick.

- Om fem eller ti år vil holdene i Kina have startopstillinger, der kun består af kinesiske spillere. I det korte til det mellemlange løb er det svært, fordi de simpelthen ikke har spillere med de fornødne egenskaber til det, siger Simon Chadwick til Sky Sports.

- Men fremadrettet er det meningen, at Kina vil udvikle deres egen Messi, deres egen Ronaldo, og holdene vil hovedsageligt bestå af 11 kinesiske spillere, som kan spille for det kinesiske landshold.

Det lyder romantisk med hold kun bestående af hjemlige spillere, men årsagen til dette er fordi, det kinesiske fodboldforbund har en speciel agenda.

- Det er fordi, kineserne ser frem mod 2050, fordi den kinesiske regering har annonceret, at til 2050 vil de have, at det kinesiske landshold skal have vundet VM.

Om det kommer til at ske, kan kun fremtiden vise, men det er noget af en udmelding at komme med fra det kinesiske – både at skulle udvikle en Messe eller en Ronaldo og at vinde VM.