Ingvartsen: Det er fortjent, jeg er på landsholdet
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Ingvartsen: Det er fortjent, jeg er på landsholdet

I denne sæson har Marcus Ingvartsen været skarp for både FC Nordsjælland og U21-landsholdet, så han føler, at hans udtagelse til A-landsholdet er berettiget.

Da det stod klart, at Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen måske ikke blev spilleklar til søndagens kamp mod Rumænien, blev Marcus Ingvartsen forfremmet fra U21- til A-landsholdet. 

Dermed er den unge FC Nordsjælland-angriber i spil til at få sin debut, når Danmark spiller den vigtige VM-kvalifikationskamp mod søndag. Han møder udtagelsen med en god portion ydmyghed: Det gælder om at suge til sig og lære, når han nu er med A-landsholdet.

Men Ingvartsen har også så tilpas meget selvtillid, at han gerne vil stå ved, at udtagelsen var på sin plads.

- Jeg er rigtigt stolt og glad for at blive udtaget. Man kan godt sige, det er fortjent, når jeg har scoret en masse mål for min klub og på U21-landsholdet, siger han til Ritzau.

Nærmere bestemt har han scoret 14 ligamål for FC Nordsjælland og otte mål i U21-landsholdets succesfulde EM-kvalifikation. Netop U21-landsholdets to kampe mod Spanien (i aften) og England (mandag), så Ingvartsen glip af, men det lever han fint med, siger han.

Han ved dog ikke, om han får spilletid på A-landsholdet.

- Jeg er klar, hvis der bliver brug for mig. Jeg har ikke nogen idé, om der kan blive det. Jeg er jo efterudtaget, men jeg er helt klar, siger han. 

Der er kickoff i Cluj på søndag klokken 20.45.