Optakt: OB - Esbjerg fB
Superliga

Optakt: OB - Esbjerg fB

Stribet overlevelseskamp i Odense, hvor en OB-sejr kan isolere Esbjerg i bunden af pulje 1.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 16.00
Spillested: EWII Park, Odense
Slutspil: Gruppespil - pulje 1
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #obefb #sldk

Holdnyt:
OB:
Når det fungerer for OB, hvilket det har gjort i store dele af dette forår, spiller holdet glimrende fodbold. Men når modstanderen står dybt, har fynboerne svært ved at lirke de kompakte forsvar op. Det var sidste rundes kamp mod AC Horsens endnu et eksempel på.

Opgøret mod Horsens endte 0-0, og dermed har OB blot fået to point i tre kampe mod Den Gule Fare i sæsonen. Det er desuden anden gang i foråret, at OB’erne tog til Horsens og dominerede uden at få mere end ét point ud af det.

Den tendens, at holdet har det svært mod kompakte defensiver, kan vise sig at blive fatal mod Esbjerg fB, der trods en forfærdelig defensiv statistik i efteråret har haft mere held med at forsvare sig efter vinterpausen.

Cheftræner Kent Nielsen har dog glæde sig over at have sit holds bedste offensive kort i dette forår, Joan Simun Edmundsson, tilbage. Han sad ude mod Horsens, efter han fik en ordentlig én på næsen, da han var med det færøske landshold, men han har selv meldt sig klar til EfB.

Derudover glider den normale anfører, Kenneth Emil Petersen, efter alt at dømme ind i midterforsvaret igen efter Jeppe Tverskovs karantæne.

OB ligger nummer tre i pulje 1 med 29 point.

Esbjerg fB:
Bundproppen Esbjerg ser ud til at have fået godt styr på defensiven, selv om den stadig statistisk set er ligaens dårligste set over hele sæsonen. Holdet har således kun lukket fem mål ind i de seneste ni kampe.

Til gengæld kæmper EfB stadig med selv at score. De 28 mål hidtil i sæsonen undergås kun af netop OB, og i forårets seks kampe har Esbjerg gået fra banen uden at score tre gange.

Den spiller, der har fundet nettet flest gange, Robin Söder, måtte udgå i sidste rundes opgør mod Randers FC. Hans ni mål er næsten en tredjedel af holdets sæsontotal, så cheftræner Lars ”Lungi” Sørensen må glæde sig over, at Söder selv har meldt sig klar til OB.

Foruden usikkerheden omkring Söders udsigter burde Emmanuel Oti Essigba være eneste fraværende EfB-spiller. Han er stadig ude med sin skade. Til gengæld gjorde Jeppe Andersen comeback mod Randers, efter han ikke har spillet siden september. Også Jesper Jørgensen fik fuld tid for første gang i foråret.

Esbjerg ligger nummer fire i pulje 1 med 25 point.

Karantæne:
OB: Jeppe Tverskov
Esbjerg fB: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-4-2): Grytebust  - Desler, Tingager, Petersen, Laursen  - Nielsen, Izunna, Thomasen, Jönsson  - Edmundsson, Festersen
Esbjerg fB (4-2-3-1): Højbjerg  - Kakabadze, Nordvik, Katsikas, Lauridsen  - Pálsson, Jørgensen  - Mabil, Söder, Andersen – Zivzivadze

Profilen:
Forud for OB’s kamp mod AC Horsens skrev vi Joan Simun Edmundsson på denne plads, og han endte med ikke at spille. Derfor får han genvalg i håbet om, at hans tilbagevenden til holdet kan retfærdiggøre vores prioritering. Ellers tæller hans fire mål i de fem Superliga-kampe, han har spillet i foråret, også som et glimrende argument.

Vidste du, at..:
U21-landsholdsspilleren Casper Nielsen kan spille sin første kamp mod Esbjerg i karrieren. Han fik sin fodboldopdragelse i klubben, hvor hans far var topscorer i begyndelsen af dette årtusinde. Den anden tidligere EfB’er, der netop er gået til OB, Ryan Johnson Laursen, fik ét opgør mod klubben, da han var i Lyngby.

Dom:
To hold, der er blandt ligaens mindst scorende i denne sæson; OB, der har det svært mod hold, der står dybt; Esbjerg, der har fundet ny defensiv stabilitet.

Det er argumenter nok, hvis man vil tale for, at kampen bliver målfattig, men det er ikke givet, at det holder stik. Særligt EfB skal bruge en sejr snart og vil formentlig angribe, som kampen skrider frem, hvis de ikke fører. Omvendt har OB-offensiven været stærk i perioder i foråret. Vi får med en 2-1-sejr til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: