Video : Tipsbladet
Bundesliga

Delaney: Werder Bremen behøvede en spiller som mig

Den tidligere FCK-spiller har indtaget samme rolle i Werder Bremen, som han havde i FCK.

Thomas Delaney er glad for sin start i Werder Bremen. På trods af to skader, som har holdt ham ude i en række kampe, så mener han, at han og klubben passer godt sammen.

Der er dog niveauforskel på den danske og den tyske liga, og så er der også lige det med den måde, som man dækker op på i Tyskland.

- Jeg har haft nogle taktiske ting, jeg skulle lægge fra mig, eksempelvis zone-opdækningen fra FCK. Her dækker man mand-mand, så man bliver stillet i flere en-mod-en-situationer. Man skal også være mere egoist i sit spil, være klar til at overlade ting til andre og stole på, at den enkelte spiller kan klare duellen i stedet for holdet, siger han til dr.dk.

Selvom han har brugt tid på at tage den tyske stil til sig, så er det blevet til tre optrædener på Ugens Hold og en række mål - heriblandt et frisparksmål og hattrick. Og det skyldes ifølge den danske midtbanespiller, at han ikke har lavet så meget om på sin stil.

- Men ellers synes jeg, at min rolle er den samme. Jeg taler måske ikke så meget på banen, fordi jeg stadig ikke kender taktikken, dommerne og modstanderne så godt, men spillemæssigt synes jeg, at det er det samme, siger han.

Thomas Delaney har været med til at hæve Werder Bremen fra en truende nedrykningsplads til kampen om europæisk fodbold, hvor det tyske mandskab lige nu er to point fra den adgangsgivende plads.