Tim Sparvs sæson har været som en tur i rutsjebanen
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Tim Sparvs sæson har været som en tur i rutsjebanen

Den finske midtbanespiller Tim Sparv er færdig for sæsonen, efter FC Midtjylland-profilen blev ramt af endnu en skade i læggen.

At kalde denne sæson for en personlig skuffelse for den finske midtbanespiller Tim Sparv er tæt på en underdrivelse.

Blot fire Superliga-kampe - eller 248 minutters Superliga-fodbold - er det blevet til for den 30-årige FC Midtjylland-spiller, og efter endnu et tilbagefald i træning, har den danske klub valgt at lukke helt ned for Tim Sparv for resten af sæsonen.

I det meste af efteråret sad han ude med et springerknæ, og i foråret har det været både karantæne og problemer med læggen, der har holdt Sparv fra at spille flere kampe.

- Jeg kan kun sige, at det i de sidste to-tre måneder er gået meget op og ned. Jeg har ikke haft en rytme i træning og har ikke kunnet få tillid til kroppen igen. Jeg har trænet med holdet i en til to uger, og så er der kommet et setback. Så er jeg røget tilbage til square one. Det er sket lidt for mange gange, og efter det seneste setback for to uger siden, giver det ingen mening at forsøge at få flere kampe ud af sæsonen. Så mentalt fokuserer jeg nu på næste sæson, og så har vi valgt at melde det ud, så folk ved, hvad der foregår. De første to-tre gange, jeg blev spurgt, hvornår jeg var klar igen, smilte jeg, men når det spørgsmål kommer igen og igen, er det til sidst ikke så sjovt, siger Tim Sparv til tipsbladet.dk.

Selv om det kan være nemt at grave sig ned i et hul og have ondt af sig selv, når man har udsigt til at komme tilbage for så bare at blive ramt af en ny skade, nytter det ifølge Tim Sparv ikke noget at være negativ.

- Fodboldmæssigt har det været en sæson som ingen anden. Og det har været frustrerende, men jeg synes, jeg har klaret det godt ved at have et positivt livssyn, have meget energi og generelt bare meget positivitet. Man skal ikke kun se det som noget negativt at være skadet, så må man i stedet have nogle målsætninger med den træning, man kan lave, siger Tim Sparv, der har brugt mange timer i træningslokalet.

Nu er kursen i stedet sat mod et comeback i den kommende sæson, og det må gerne være en sæson, hvor FC Midtjylland har mulighed for at spille sig i et europæisk gruppespil, mener Sparv.

Det kræver enten en pokalsejr eller en placering i top tre i Superligaen. Fjerdepladsen i landets bedste række kan også give en plads i Europa League-kvalifikationen, hvis holdet er i stand til at vinde playoff om Europa mod det hold, der får muligheden fra de nederste to grupper af slutspillet.

- Det motiverer mig meget at spille kampe i Europa League, som vi gjorde sidste år. At komme tilbage på det niveau og den platform er det, vi vil.

- Jeg synes, dynamikken i vores gruppe er blevet bedre og bedre, og Paul Onuahu bliver hele tiden en klogere fodboldspiller, så vi har gang i noget spændende. Det er et spændende hold, hvor der er mange dygtige unge spillere og så nogle spillere med lidt mere erfaring. Os ældre spillere skal være med til at guide de unge, og det er et miljø, jeg rigtig godt kan lide, siger Tim Sparv.

FC Midtjylland ligger aktuelt nummer tre i Superligaen med fem kampe igen af slutspillet, og klubben møder torsdag Brøndby IF på hjemmebanen i Herning, hvor der er en finaleplads i DBU Pokalen på spil. Vinderen møder FC København i finalen.