Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-slag før pokalfinalen: Ankersen ude i fire måneder

Peter Ankersen har brækket anklen og er ude de næste fire måneder. Det betyder også, at FC Købehavn kommer i back-bekneb til pokalfinalen.

Onsdag var først en rigtig god dag og så en rigtig dårlig dag for Peter Ankersen. FC København-backen scorede to mål mod FC Midtjylland, blandt andet et sublimt frispark, men senere måtte han lade sig udskifte med en skade.

Det har i dag vist sig at være en brækket ankel, og det betyder en længere skadespause for landsholdsspilleren.

- Vi har i dag undersøgt Peter nærmere, og desværre har vi konstateret et brud i hans ankel. Det betyder, at han nu snarest skal gennemgå en operation. Derefter skal hans fod have ro til at hele, inden genoptræningen begynder. Han kan være ude i op til fire måneder, siger klublæge Morten Boesen til fck.dk.

Det stiller FC København i en vanskelig situation før pokalfinalen mod Brøndby IF om en uge. Reserven Tom Høgli er nemlig også skadet og kommer måske ikke tilbage på banen i denne sæson.

Mod FCM var det 17-årige Mads Roerslev, der kom ind til sin Superliga-debut, da Ankersen udgik. En løsning kunne være at bruge William Kvist, der spillede højre back i begyndelsen af sin karriere, på pladsen. Det vil dog give et væsentligt afsavn på midtbanen.

Alternativt må en af de to venstre backer, Ludwig Augustinsson og Nicolai Boilesen, tage en tørn i den modsatte side.

Skaden ærgrer - ikke overraskende - manager Ståle Solbakken.

- Først og fremmest er det en skam for Peter, der har spillet en stor sæson og været en vigtig brik for os. Det er den slags, der sker i fodbold, og vi må arbejde videre uden Peter, indtil han er tilbage. Vi ser nu på, hvilke alternativer, der er på positionen og skal nok stille med et stærkt hold i de sidste kampe. Vi ønsker alle Peter hurtig og god bedring, siger han. 

FCK har to kampe tilbage i Superligaen. På søndag møder mestrene Lyngby BK.