Video : Tipsbladet
Superliga

FC Helsingør risikerer at skulle spille hjemmekampe i Horsens

Oprykkerne fra FC Helsingør har angivet stadion i Farum som deres primære reservestadion og CASA Arena i Horsens som alternativet. Det kan eksempelvis komme i spil, hvis der er frost i banerne.

Tirsdag modtog FC Helsingør en glædelig nyhed. Sensationsoprykkerne fik dispensation til at spille Superliga-fodbold på Helsingør Stadion, mod at der blev foretaget nogle midlertidige forbedringer.

Dem hjælper byrådet med at foretage, men mens der kan installeres lysanlæg og mobiltribuner, er det sværere at lægge varme i banen. Derfor kan holdet stadig blive tvunget væk fra eget græs, hvis det er for hårdt at spille på.

FC Helsingør har angivet Right to Dream Park i Farum som det primære reservestadion. Det ligger 40 kilometer væk. Det andet reservestadion er CASA Arena i Horsens 300 kilometer væk.

- Det var en aftale, vi lavede i tidernes morgen. Vi skulle angive to reservestadions, og Horsens har en fantastisk flink og sød direktør, Kristian Nielsen, og han sagde: "Jamen, vi kan da godt lave en aftale om, at I kan leje vores stadion, hvis I får brug for det." Så det gjorde vi, griner administrerende direktør Janus Kyhl til TV2 Sport.

Frygten for en frosthård bane i Helsingør kan være ganske reel. Superliga-efteråret slutter først 10. december, og foråret begynder 11. februar. Hvis en kamp skal flyttes til Farum, kan parterne dog glæde sig over, at banen formentlig godt kan holde til to kampe samme weekend. Det er nemlig kunstgræs.

Hvis Helsingør blev tvunget til at spille i Horsens, har Janus Kyhl dog en plan kklar.

- Så må vi lave en sponsoraftale med Storebæltsbroen.