FCK holder øje med svensk stortalent
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FCK holder øje med svensk stortalent

Pontus Dahlberg, der regnes som det største målmandstalent i Sverige i adskillige år, er på blokken i FC København.

Det er ikke uvant, at unge spillere bliver stamspillere rundt om i klubberne, men det er bestemt ikke hver dag, man ser, at en målmand i teenagealderen får banet sig vej til førsteholdet. På lige præcis den position plejer rutine at være afgørende for cheftræneren.

Der er dog undtagelser. Gianluigi Donnarumma er det mest kendte eksempel, og uden yderligere sammenligning kan Pontus Dahlberg i IFK Göteborg nævnes som et andet. Den 18-årige svensker har stået alle kampe for IFK i denne sæson, og han var desuden en del af det svenske landshold til U21-EM.

Den unge målmand i IFK Göteborg er også blevet bemærket af et væld af udenlandske klubber, og ifølge FotbollDirekt.se er FC København en af de klubber, der følger Pontus Dahlberg tæt. Det samme gør Hamburger SV, Schalke 04 og Tottenham sammen med europæiske sværvægtere som Paris SG og Arsenal.

Pontus Dahlberg, der betegnes som det største målmandstalent i svensk fodbold siden Andreas Isaksson, har kontrakt med IFK Göteborg frem til udgangen af 2020. Han har indkasseret 12 mål i 11 ligakampe i denne sæson.