FC Midtjylland skal tjene flere penge på spillersalg
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FC Midtjylland skal tjene flere penge på spillersalg

Den organisatoriske ændring i FC Midtjylland og ansættelsen af Ove Pedersen er blandt andet med henblik på at tjene flere penge på spillersalg.

FC Midtjylland har tidligere fået masser af kredit for at score store summer på spillere som Pione Sisto, Winston Reid og Simon Kjær, men klubben ønsker at lave flere penge på spillersalg, og her kommer Ove Pedersen ind i billedet.

Den tidligere Superliga-træner blev onsdag ansat i sin tidligere klub som assisterende sportschef, og Pedersens opgave bliver blandt andet at sikre, at der også bliver scoret en transfersum på de næste i rækken. De største talenter har FCM haft god succes med at sælge, men nu er håbet, at de spillere, der måske ikke er de største talenter, også kan afhændes for et beløb.

- Han er en gammel kending af klubben, han er æresmedlem, og han forstår, hvad klubben er, og hvad den handler om. FC Midtjylland er en kulturelt stærk organisation. Kulturen er stærk, og her passer Ove ind. Ove har - og det ser folk måske ikke - nogle store kompetencer. Han er tidligere bankmand, så han kan tænke kommercielt. Vi kan ikke konkurrere med FCK og Brøndby på sponsorer, så vi skal se på andre forretningsområder. Og det er blandt andet at sælge med profit, siger Rasmus Ankersen til tipsbladet.dk.

FC Midtjylland har de senere år solgt spillere som Sisto, Erik Sviatchenko og Sylvester Igboun, og de næste af de store spillersalg er formentlig folk som Paul Onuachu og Rasmus Nissen. Der er dog også fokus på at lave aftaler, der kan sikre, at FC Midtjylland formår at sælge spillere, der ikke er meget på førsteholdet i klubben.

- Vi er gode til at sælge, men vi kan blive endnu bedre til det, for vi udvikler mange dygtige spillere i vores akademi. Også spillere, der aldrig når FC Midtjyllands førstehold. Der er spillere, vi har frigivet, fordi de ikke kunne komme på, men de har jo en finansiel værdi. Så vi skal have et bedre netværk. Vi har nogle spillere, der popper op og bliver rigtigt gode, og vi har været gode til at kapitalisere på de bedste. Det har vi ikke på de næstbedste. Og så skal vi kunne rejkruttere internationalt. Vi skal lave partnerskaber internationalt, og derfor kommer Ove også til at rejse meget rundt, siger Rasmus Ankersen.

FC Midtjylland mangler fortsat at besætte posten som sportschef, og ifølge Rasmus Ankersen er der allerede nogle navne på en shortlist, som FC Midtjylland kigger nærmere på.