Rosenborg-kammerat tror på Bendtner: God i de største kampe
Foto: Trond Tandberg/Getty Images
Skandinavien

Rosenborg-kammerat tror på Bendtner: God i de største kampe

Den danske angriber Nicklas Bendtner er tilbage på landsholdet, og skulle landstræner Åge Hareide ønske at gøre brug af angriberen forudser Mike Jensen, at det bliver en succes.

Han var den sidst udtagede spillede til landsholdstruppen og kom med efter afbud fra angriber Yussuf Poulsen, men han er alligevel den mest rutinerede med 74 landskampe.

Angriber Nicklas Bendtner er tilbage i varmen og i rødt og hvidt, og han skal være med til at sikre, at Danmark får tre point på fredag mod Polen og følger det op mandag aften i Armenien.

Den danske angriber, 29 år, kommer i en bedre forfatning end længe set, og han kommer med selvtillid efter masser af spilletid og nogle mål for Rosenborg. Senest scorede han mod Ajax, som Rosenborg sendte ud af Europa League-kvalifikationen, og Mike Jensen har tiltro til, at Nicklas Bendtner kan gøre en forskel i de kommende landskampe, hvis han får spilletid.

- Jeg tror ikke, det er forkert at kalde Nicklas en 'big game-player'. Altså han er god i de største kampe. Det har han været for os i Rosenborg, og det er en sindssyg komplet angriber, der har alt, hele pakken, og så tror jeg, det er en meget engageret fyr på nuværende tidspunkt, siger Mike Jensen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Den mentalitet, han har vist de sidste par måneder i Rosenborg, den har været topprofessionel, og jeg er fuld af roser over for ham. Han gør det godt.

Nicklas Bendtner har ikke spillet på landsholdet siden Danmarks 2-2 kamp mod Sverige i Telia Parken, der sendte det svenske landshold til VM-slutrunden. Dengang var befolkningen ikke med Bendtner, der blev udskiftet efter en time af opgøret, men stemningen lader til at have vendt efter snart to år uden Nicklas Bendtner på landsholdet.

Nu lader det til at være en angriber i form og balance, og som sagt tror Mike Jensen på, at Bendtner gøre en forskel.

Så han er klar til at slå til på fredag?
- Det vil jeg tro, han er, lyder det med et glimt i øjet fra Rosenborg-kammeraten Mike Jensen.

Nicklas Bendtner har scoret 29 mål i sine 74 landskampe.