Sparv har snart kontraktudløb: Vi må se, hvad klubben kommer med
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Sparv har snart kontraktudløb: Vi må se, hvad klubben kommer med

Den finske midtbanespiller Tim Sparv har udløb til sommer, og ligesom holdkammeraten Jakob Poulsen har han talt med klubben om en forlængelse.

Han er 30 år, fast mand og bare to kampe fra at runde de 100 for FC Midtjylland, men hvor fremtiden for Tim Sparv er efter denne sæson, er der endnu ingen afklaring på.

Den dygtige midtbanespiller har siden sit skifte til FC Midtjylland i 2014 været fast mand, men i sidste sæson var det ikke meget spilletid, det blev til for Tim Sparv, der fik spoleret stort set hele sæsonen af flere forskellige skader.

Og skaderne var også med til at holde Tim Sparv fra forhandlingsbordet, fortæller han nu selv. Finnen er en af de spillere, som klubben har talt med, og som FC Midtjylland gerne vil forlænge med, kunne klubbens betyrelsesformand Rasmus Ankersen fortælle på fanforummet Ulvegraven. Administrerende direktør og fungerende sportschef Claus Steinlein havde allerede fat i Sparv i foråret, men dengang blev snakken skudt til sensommeren.

- Claus kom tidligt til mig for at spørge til forlængelse, men det var i den periode, hvor jeg var skadet, og jeg følte ikke, at jeg ville gå i en forhandling på det tidspunkt, for jeg ville gerne vise at jeg kunne komme tilbage på det samme niveau som tidligere. Nu er jeg tilbage og er fit og har spillet en masse kampe. Vi talte sammen i august, og aftalen er nu, at min agent skal tage kontakt i september eller oktober, og så må vi se, hvad klubben kommer med, fortæller Tim Sparv til tipsbladet.dk.

Den finske landsholdsspiller fortæller, at han er meget glad for at være i FC Midtjylland, og at han nyder miljøet på og uden for banen. At klubben er ambitiøs, og at Sparv har en masse ansvar. Og at han har udviklet sig som spiller og som person, og at han stadig ser udviklingsmuligheder. Også i flere år frem.

- Hele atmosfæren er fantastisk i FC Midtjylland. Der er mange intelligente mennesker i klubben, omkring akademiet og omkring Superliga-holdet. Det giver noget ekstra. Det at møde ind, træne og tage hjem, det er forbi for mig nu. Jeg skal stimulere min interlektualitet og blive bedre på mange planer, siger han og forklarer:

- Jeg forbereder også mit liv efter karrieren - man er nødt til at tænke på den dag, når ens karriere er ovre. Det kan man ikke bare gøre, når man er 35 år. Så man skal sætte gang i noget, for eksempel uddannelse. Jeg er langsomt gået i gang med nogle projekter, men det bedste, jeg ved, er fodbold, så det bliver nok i fodbold, jeg fortsætter, hvis jeg kan. Hvordan det skal se ud, ved jeg ikke. For mig giver det også energi og fokus, at jeg har andre ting i livet. At der er noget andet at tænke på, når jeg kommer hjem.

Som spiller er han en leder på banen, der også bærer anførerbindet, når Jakob Poulsen ikke spiller. Og det at lede er Sparv fascineret af, så en fremtid som træner er ikke helt urealistisk, når han en dag vælger at stoppe sin aktive karriere. 

- Jeg er ikke gået i gang med noget, men jeg ser det lidt som uddannelse at gå i korridorerne her med akademitrænere og ledere og suge en masser information til mig. Jeg vil hele tiden være klogere og smartere. Det er lidt som at sætte penge i banken, man så senere kan tage og bruge af. Så ja, der kan godt være en træner gemt i mig. Det er et spændende job i den her verden, der er så dynamisk. Så det handler også hele tiden om at forbedre sin interlektualitet, siger han.

Tim Sparv, som FC Midtjylland hentede i Greuther Fürth, har en fortid i Southampton, som han skiftede til som bare 16-årig, inden han rykkede til svensk fodbold og Halmstad. I 2010 fik han kontrakt i Groningen, og i 2013 rykkede han til Tyskland og Greuther Fürth.

Nu bliver det spændende at se, om der venter flere år for finnen i FC Midtjylland og Danmark.