Optakt: Brøndby IF - SønderjyskE
Superliga

Optakt: Brøndby IF - SønderjyskE

SønderjyskE har ikke vundet i en del Superliga-kampe i træk, og Brøndby har endnu ikke tabt hjemme på Brøndby Stadion. Det ligner en hjemmesejr søndag.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #BIFSJE #SLDK

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:

Brøndby IF:
På hjemmebane er Brøndby IF endnu ikke blevet besejret, og nu får klubben så besøg af SønderjyskE, der har haft problemer i Superligaen på det seneste.

Brøndby er med andre ord favorit i opgøret, og klubben har på papiret også en trup, der bør besejre SønderjyskE.

Lige nu halter det dog en smule på banen, selv om det senest blev til en sejr på 2-1 ude over Hobro IK. Brøndby har haft svært ved at lave mål - i de seneste syv Superliga-kampe har klubben blot lavet seks mål, så det er et fokuspunkt for Alexander Zorniger, der gerne skal have gang i de offensive profiler som Teemu Pukki og Hany Mukhtar.

Senest forsøgte Alexander Zorniger at sætte Hany Mukhtar frem som en af de to angribere, men det var ikke nogen udpræget succes, så vi forventer, at han ryger tilbage som offensiv midtbane, og at Kamil Wilczek får chancen fra start, efter han scorede mod Hobro IK.

Til opgøret mod SønderjyskE er holdet uden de skadede Kevin Mensah og Lasse Vigen Christensen, mens Paulus Arajuuri til gengæld er til rådighed igen, efter han senest sad ude med karantæne. Spørgsmålet er dog, om han bare glider ind igen, eller om Alexander Zorniger viser Hjörtur Hermannsson tillid. 

Få odds 2,20 hos bwin, hvis du tror på en Brøndby-sejr på mere end et mål. Eller få odds 1,70, hvis du tror på, at begge hold scorer.

SønderjyskE:
Claus Nørgaards tropper startede godt i denne sæson, men siden er sejrene forsvundet. Seks Superliga-kampe i streg har SønderjyskE ikke vundet, og klubben har i den periode lukket 13 mål ind.

Onsdag blev det dog til en sejr på 2-1 ude over Vendsyssel i DBU Pokalen, så man kan for Haderslev-klubbens vedkommende håbe, at det blev vendepunktet, og at sejrene nu kommer noget oftere.

Bekymrende er det i hvert fald, at SønderjyskE lukker så mange mål ind, for så skal man omvendt også lave mange for at vinde.

Til opgøret sidder forsvarsspiller Stefan Gartenmann ude med karantæne, mens Marc Pedersen, Niki Zimling, Mads Hvilsom og Sakari Mattila sidder ude med skader.

Anders Egholm kan meget vel få Superligadebut, for SønderjyskE har problemer med skader og karantæne i det centrale forsvar.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
SønderjyskE: Stefan Gartenmann

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Rønnow - Larsson, Hermannsson, Röcker, Jung - Fisker, Nørgaard, Halimi - Mukhtar - Wilczek, Kliment

SønderjyskE (4-4-1-1): Mielitz - Rodrigues, Luijckx, Egholm, Poulsen - Scheel, Jonsson, Rømer, Jakobsen - Zinckernagel - Uhre

Profilen:
Anders Egholm er tilbage i Superligaen, og den 34-årige forsvarsspiller kan få spilletid allerede på søndag, hvor SønderjyskE er ramt af forsvarsproblemer. Egholm har efterhånden prøvet lidt af det hele, så det er en rutineret mand, SønderjyskE har fået sig. Men også en mand, som man fra Brøndbys side med sikkerhed kommer til at teste, og det bliver interessant at se, om Egholm står distancen. Egholm var med i pokalsejren over Vendsyssel onsdag, og han ventes at starte inde igen på søndag.

Vidste du, at...:
SønderjyskE-angriber Mikael Uhre har tidligere scoret mod Brøndby i Superligaen - det gjorde han i efteråret 2016 - men der er statistisk ikke den store grund til, at Brøndby skal frygte SønderjyskE-angriberen på søndag. I 63 Superliga-kampe har Mikael Uhre scoret 10 gange, og de 10 mål er alle blevet scoret mod forskellige modstandere. Således har den 22-årige angriber altså ikke formået at score mere end en gang mod en modstander set over Superliga-karrieren. Han har scoret mod Brøndby, FCK, OB, FCN, FCM, AaB, EfB, AC Horsens, AGF og Hobro IK.

Dom:
Brøndby har svært ved at lave mål, og i SønderjyskE har de svært ved at holde modstanderne fra at score. Så hvad giver på søndag i Brøndby?

Lige præcis det, at kampen spilles i Brøndby gør, at vi tror på, at hjemmeholdet får sparket nogle mål ind bag Sebastian Mielitz i SønderjyskE-kassen, og at Claus Nørgaard kommer fra sin gamle hjemmebane uden point og den syvende kamp i streg uden en sejr.

Det kan meget vel ende med en sejr på 3-1 til Brøndby - måske endda Hany Mukhtar scorer.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: