Video : Tipsbladet
Superliga

Pålidelige Kanstrup sætter Superliga-rekord: Nu står Jimmy Nielsen for skud

Hvis Pierre Kanstrup spiller fuld tid mod FC Helsingør i morgen, har han gjort netop dét 94 kampe i træk. Det er mere end alle andre markspillere i Superligaen. Nu står Jimmy Nielsens rekord på 213 kampe for fald.

Hvis det går, som det plejer, spiller Pierre Kanstrup 90 minutter for AGF i morgen, når holdet møder FC Helsingør. For Kanstrup er pålidelig som få, og senest, han ikke fik fuld spilletid i en Superliga-kamp, var i april 2015.

Siden har Kanstrup spillet med en fraktur i foden, skiftet fra SønderjyskE til AGF og undgået karantæner. En bemærkelsesværdig præstation for en midtstopper, der ellers typisk er udsat for mange hårde dueller og er i risiko for gule og røde kort.

AGF-stopperen runder 94 kampe med fuld spilletid og overgår dermed Brøndby IF's Kim Vilfort som den markspiller i Superligaen med flest hele kampe på stribe, hvis han spiller hele kampen i morgen. Men det er et vigtigt hvis.

- No jinx. 7-9-13, nu banker jeg lige i bordet, siger han med et grin, da tipsbladet.dk præsenterer muligheden for ham. 

- Det vidste jeg sgu ikke. Jeg vidste godt, at det var okay mange kampe, men ikke at det var flest.

Eftersom den 28-årige AGF'er ikke vidste, at rekorden stod for fald, indikerer han også, at han ikke går voldsomt meget op i det. I hvert fald ikke selve tallet, men det at spille kampe regelmæssigt er til gengæld vigtigt.

- Udover at det en sjov detalje, er jeg da glad for at kunne spille hver evig eneste gang. Som person ville jeg have det dårligt med at sidde ude. Der er selvfølgelig nogle ting, der kan gøre, at man sidder ude, men jeg er sindssygt glad for at kunne spille så mange kampe.

Men:

- Jeg ville da have valgt at have lidt mere kvalitet, specielt de sidste par måneder, frem for kvantitet, siger han med henvisning til, at AGF ligger på 11. pladsen i Superligaen. 

Bare det, at Kanstrup har overført sin stime fra SønderjyskE til AGF, er i sig selv et vidnesbyrd om den pålidelighed, der sjældent ses. Han har selv tidligere fortalt, hvordan han blev fast ryger, da han spillede i Brønshøj, og at han i dag lever en mere professionel og seriøs tilværelse.

Er det et levn fra dengang, at du både har en sund og stærk krop og en indstilling, der gør, at du vil have det optimale ud af karrieren?

- Jaargh, både og. Jeg har fået en mere seriøs indstilling efter Brønshøj-tiden, men om det skulle gøre det, ved jeg sgu ikke. Jeg vil tilskrive det en stor gang held, for mange gange kan man ikke gøre for, at man får et skrub og ikke kan spille, siger han.

- Ikke at jeg ikke er seriøs, men man kan finde andre spillere, som kun lever og ånder for fodbold. Forstå mig ret, jeg elsker at spile fodbold, men jeg er også af den overbevisning, at man skal trives uden for banen for at kunne levere. Det er en balancegang i behandlingen af sin krop pænt og at nyde livet.

Der er et lille aberdabei ved Kanstrups rekord. Dels gælder den kun fra Superligaens tilblivelse i 1991, hvor data hos danskfodbold.com går tilbage til, og dels har en målmand i form af Jimmy Nielsen spillet 213 kampe for AaB på stribe.

Pierre Kanstrup griner til spørgsmålet, om det så er den gamle keepers rekord, han går efter nu.

- Det er en flot rekord. Det kan vi godt sige. Så har du også din overskrift. "Nu står Jimmy Nielsen for skud."

Tak skal du have, Pierre, og held og lykke i morgen. Så tager jeg det fulde ansvar, hvis jeg har jinxet din stime nu.

- Jeg har banket i bordet og sagt 7-9-13, så det skal nok gå, slutter han med endnu et grin.

Kim Vilforts 93 Superliga-kampe med fuld tid i streg kom i øvrigt, da Danmarks bedste række overgik til at hedde Superligaen. Hans stime blev ødelagt af en karantæne.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.