FCM snuppede førstepladsen i Randers

FC Midtjylland fik i dag yderligere tre point til tabellen med en sikker sejr på 4-0 over Randers FC, og dermed går de på vinterpause på førstepladsen.

Årets sidste Superligakamp stod i dag for døren, og FC Midtjylland kunne med en sejr sikre sig en vinterpause på førstepladsen, mens Randers FC med tre point kunne undgå at overvintre på det noget bitre sidsteplads.

Kampen startede i et højt tempo, hvor begge hold kom ud med god intensitet og højt pres. Allerede efter fire minutter havde gæsterne en stor chance, da et frispark af Jakob Poulsen via Alexander Sørloth endte i panden på Filip Novak, men den blev taget af målmanden.

FC Midtjylland fik et klart spilovertag, og et kvarter inde i kampen var endnu et frispark ved at blive farligt, og i første omgang så det ud til, at ulvene blev tildelt straffespark, men det var i stedet et frispark til Randers FC.

Efter en halv times spil faldt hammeren så, og det var ikke overraskende Alexander Sørloth, der nettede, da han curlede bolden ind over stregen på oplæg af Andreas Poulsen.

I anden halvlegs start kom Randers FC lidt bedre ud, men FC Midtjylland var stadig godt med i kampen, og Jakob Poulsen var lige ved at gøre det til 2-0, da han følte et frispark ind på træværket.

Intensiteten faldt lidt, som tiden skred frem, og det var tydeligt, at FC Midtjylland var tilfredse med en snæver føring, mens Randers FC ikke evnede at pille Herning-defensiven fra hinanden.

20 minutter før tid tog den stærkt spillende Mikkel Duelund sagen i egen hånd, driblede ind i feltet, afsluttede imellem Johnny Thomsens ben og sendte bolden sikkert i mål til 2-0. To minutter senere blev selv samme Duelund spillet fri af indskiftede Gustav Wikheim, og øgede han med 3-0-målet.

Efter 75 minutter var det så Gustav Wikheims tur til at nette, da han blev sendt afsted på en friløber af Mikkel Duelund, og angriberen svigtede ikke og passerede uden problemer Hannes Halldorsson til 4-0.

FC Midtjylland overvintrer dermed på førstepladsen med et point ned til Brøndby IF, og i den anden ende har Randers FC to point op til FC Helsingør.