Sverige anker UEFA-dom til kvindelandsholdet
Foto: Getty Images
Landshold

Sverige anker UEFA-dom til kvindelandsholdet

Sverige har valgt at anke den dom, UEFA tildelte DBU i kølvandet på kvindelandsholdets afbud til VM-kampen i oktober.

Tilbage i oktober skulle det danske kvindelandshold have mødt Sverige i VM-kvalifikationen, men kampen blev aflyst på grund af den daværende konflikt mellem DBU og Spillerforeningen.

Straffen til Danmark fra UEFA lød på et 0-3-nederlag i opgøret mod Sverige, og ud over nederlaget fik DBU en bøde på 20.000 euro - svarende til godt og vel 150.000 danske kroner. Dertil modtog forbundet en betinget straf de kommende fire år, der betyder, at sker en lignende hændelse, vil Danmark blive udelukket fra kommende kvalifikationsturneringer.

Straffen var afgjort i den milde afdeling, og den er også for mild, mener det svenske dodboldforbund, der har valgt at anke dommen til UEFA Appeals Body.

- UEFA har dømt korrekt, når man er kommet frem til, at Danmark har brudt de gældende regler. Derimod står sanktionerne ikke proportionelt til regelbruddet. Vi skønner, at beslutningen åbner døren for, at andre forbund i fremtiden kan gøre ligesom Danmark. Det er principielt vigtigt for fodbolden, uanset om det er dame- eller herrefodbold - at denne dør lukkes, siger generalsekretæren for det svenske fodboldforbund, Håkan Sjöstrand, til forbundets hjemmeside. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.