Video : Tipsbladet
Champions League

Mistænkt for bombningen af Dortmunds spiller-bus tilstår

Den mistænkte for bombningen af Borussia Dortmunds spiller-bus tilbage i april bekræftede mandag, at han udførte angrebet, men ikke havde til hensigt at dræbe eller skade nogen.

Den 28-årige mistænkte, der kun blev identificeret som Sergej W. i overensstemmelse med tyske regler om beskyttelse af privatlivets fred, er anklaget for forsøg på mord og for at detonere den bombe, der ramte Dortmunds spiller-bus forud for Champions League kampen mod FC Barcelona i sidste sæson.

Dortmunds spanske forsvarsspiller, Marc Bartra, og en politibetjent blev såret, efter tre eksplosioner ramte bussen, da det forlod et hotel i byen forud for Champions League-kampen den 11. april 2017.

Den sagsøgte bekræftede mandag, at han havde forsøgt at forfalske et angreb og havde designet sprængstoffet på en sådan måde, at ingen skade kunne forventes på spillerne i bussen eller folk uden for, skriver nyhedsbureau dpa, ifølge The New York Times.

- Jeg beklager dybt min opførsel, sagde han.

Anklageren hævder, at Sergej W. tog et lån for at satse på, at Borussia Dortmunds aktier ville falde i værdi. Derfor bombede han bussen og forsøgte at forklæde angrebet som islamisk terrorisme.

Dortmund er den eneste tyske klub, hvis aktier er noteret på børsen, og kursen på fodboldklubbens aktie faldt kortvarigt dagen efter angrebet.

Den mistænkte blev anholdt 10 dage efter angrebet.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.