Video : Tipsbladet
VM

Advarer mod falske VM-billetter: Billethajer kan være både risikable og dyre

Hvis man vil til VM til sommer, bør man købe billetter gennem de officielle kanaler. Bruger man billethajer, kan man risikere at betale overpris eller helt blive snydt for billetterne, advarer to forbrugerorganisationer.

Der er stadig rig mulighed for at sikre sig billet, hvis man vil overvære nogle af Danmarks VM-kampe live. Som vi skrev på tipsbladet.dk i går, havde kun omkring 45 procent af billetterne til landsholdets tre indledende kampe ansøgere.

Tallene var opgjort ud fra FIFA's officielle billetsalg, og det er i det hele taget bedst at gå den officielle vej, hvis man vil til VM. Ellers risikerer man at blive snydt, advarer to forbrugerorganisationer.

Begivenheder som VM i fodbold får nemlig verdens billethajer på banen, og de er ikke altid til at stole på.

- Det kan være både risikabelt og dyrt at købe billetter via de uofficielle kanaler. Billetterne kan være falske, eller de dukker simpelthen ikke op. Vores råd til forbrugerne er derfor, at de køber billetterne via de officielle kanaler. På den måde kan de sikre sig mod problemer, siger leder af Forbruger Europa, Lars Arent.

Forbruger Europa er en del af et europæisk netværk, og organisationen arbejder sammen med de danske myndigheder. Sammen med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har organisationen udsendt en pressemeddelelse, hvor de advarer mod billethajer.

Foruden FIFA' officielle billetsalg kan det også være en idé at købe sig vej til VM gennem en pakkerejse, siger souschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann.

- Hvis der er købt både fly- og fodboldbilletter som en del af pakken, så har rejsebureauet ansvaret for, at du når frem til kampen. Det vil for eksempel have betydning for dine muligheder for erstatning, hvis flyet er så forsinket, at du misser kampen.

Danmark spiller sin første VM-kamp mod Peru den 16. juni.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.