Video : Tipsbladet
Superliga

Solbakken og Zorniger om Lyngby-krisen: Det er en skam

Både fra FC København og fra Brøndby IF er der ærgrelse over, at Lyngby BK er i store økonomiske problemer.

BK Frem, Lyngby BK, Køge, FC Nordjylland og FC Amager er bare nogle af de danske fodboldklubber, der gennem årene er gået konkurs, og snart skal listen i værste tilfælde opdateres igen. 

Lyngby BK kan nemlig blive ramt af en ny konkurs.

Klubbens ejer og bestyrelsesformand, Torben Jensen, har allerede gjort det klart over for Ekstra Bladet, at klubben kan klare sig måneden ud, men at der ikke bliver udbetalt løn i forbindelse med overgangen fra januar til februar - dermed kommer hverken spillere og andre ansatte i Lyngby Boldklub til at få betaling for deres arbejde. Det ligner derfor også en skæringsdag i forhold til en redning af klubben - får de ansatte ikke løn, lever Lyngby ikke op til sine kontraktuelle rettigheder.

Og problemerne bekymrer.

Det er ikke kun fodboldspillere, der bliver berørt, det er også familien, det er ansatte i administrationen med mere. Det har derfor alvorlige konsekvenser, hvis Torben Jensen og Lyngby ikke får hjælp og må dreje nøglen om. Lige nu er der mørke skyer over Kongens Lyngby.

Også fra naboklubber i Superligaen lyder der ærgrelse over situationen i Lyngby.

- Det er ikke den første eller sidste klub, der af uvisse årsager kommer i økonomiske problemer. Når jeg står uden for det hele og kigger på det, er det ikke fair at tale om, hvad jeg mener om det, men faktum er, at det også i Superligaen handler om penge. Spillerne er professionelle. Også folk omkring spillerne. Og der kommer mange på stadion. Men det viser selvfølgelig tydeligt, at man skal passe på med den økonomiske del - det er det samme i Lyngby som her i Brøndby, siger Alexander Zorniger til tipsbladet.dk og forklarer:

- De har gjort et rigtigt godt stykke arbejde på banen de sidste par år, så det vil være en skam, hvis de på grund af økonomiske problemer ikke kan fortsætte, siger han.

Brøndby var for nogle år siden også presset på økonomien, men Jan Bech Andersen har været med til at rette op på det, og nu arbejder klubben hen mod en solid og stærk økonomi, der kan betyde, at klubben ikke taber penge på at spille fodbold.

Ingen overraskelse
Også Brøndbys rivaler fra FC København konstaterer med ærgrelse, at den er gal på Lyngby-kanten. Manager Ståle Solbakken blev før torsdagens testkamp mod Vejle Boldklub hvisket i øret, at sidste sæsons bronzevindere er på randen af konkurs.

Nordmanden bryder sig ikke om det, men han er ingenlunde forbavset.

- Jeg tror ikke, der er nogle i fodbold-Danmark, der er overrasket over det. Det er selvfølgelig en rigtig dårlig historie - først og fremmest for Lyngby, men også for dansk fodbold, siger Ståle Solbakken til tipsbladet.dk.

Du kan få det fulde overblik Lyngby-krisen her. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.