Atiba Hutchinson: Jeg lærte spillet at kende i FCK
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Atiba Hutchinson: Jeg lærte spillet at kende i FCK

FC Københavns tidligere midtbanemand fejrer fortsat store succeser i europæisk fodbold, men selv om han aktuelt er dobbelt tyrkisk mester med Besiktas og står foran en Champions League 1/8-finale, har Atiba Hutchinson ikke glemt sin gamle klub.

Topkampen er tæt i den tyrkiske Süper Lig, hvor de seneste to sæsoners mestre fra Besiktas efter en skidt start nu kun ligger fire point fra førerholdet Galatasaray, og samtidig har Besiktas for første gang i tyrkisk fodboldhistorie vundet en Champions League-gruppe, så de faktisk med rette kan føle sig uheldige over at skulle møde Bayern München i 1/8-finalerne. Og så er klubbens midtbanemand Atiba Hutchinson i øvrigt også blevet far til tre i løbet af de år, han har været i Istanbul, så canadieren har nok at se til.

Men han har stadig tid til en snak om den fodboldrejse, han har været på, og de gode sæsoner han tilbragte i FC København. For sammen med Brede Hangeland var han Ståle Solbakkens første indkøb, og han nåede både at blive dansk mester fire gange og spille masser af kampe i Europa, før han rejste videre på sin fodboldvej.

- Det var i FCK, at min karriere fik det rigtige spark fremad. København betyder meget for mig, og jeg nød at være der. Jeg lærte meget som fodboldspiller. Ståle Solbakken gav mig en chance, og jeg var med til at vinde nogle mesterskaber og spille på et højt niveau. Jeg lærte spillet at kende, så jeg har mange gode ting at huske, og jeg har kun gode minder fra København. Det føles lidt som mit andet hjem.

- Der var så mange store kampe undervejs, selvfølgelig også i Champions League, hvor jeg scorede mod Celtic. Men den største var nok, da vil slog Manchester United. Det var jo mit favorithold, og så slog vi dem på hjemmebane. Det var lidt uvirkeligt, siger Hutchinson, hvis kontrakt løb ud i sommeren 2010.

Så han tog en fri transfer til PSV Eindhoven, mens det så i stedet blev costaricanske Christan Bolanos, der kom med på det næste og endnu større Champions League-eventyr.

- Selvfølgelig ville det have været en oplevelse at være en del af den næste sæson med kampene mod Barcelona og kvalifikationen til 1/8-finalerne, men det var den rigtige tid at rejse videre på. Jeg havde været der i fire et halvt år, og jeg blev ældre og ældre, så det var det rigtige tidspunkt for mig at tage det næste skridt.

- Men jeg har da været i København nogle gange siden da, bare ikke i de sidste par år. Det er ikke så nemt at rejse med de små børn, du ved, men vi vil altid gerne tilbage, og vi har også stadig en base deroppe. Så forhåbentlig kan det lykkes til sommer.

- Jeg taler også stadig væk en del med ”Zanka,” men ellers er der jo ikke rigtig nogle spillere tilbage fra min tid deroppe. Ståle har jeg også haft kontakt med undervejs, men det er et stykke tid siden, at jeg snakkede med ham sidst, siger 35-årige Atiba Hutchinson i et stort interview med Tipsbladet før 1/8-finalerne mod Bayern München.

Men hvad tænker han om mulighederne i den tvekamp, hvorfor er Besiktas' hjemmebane noget helt særligt, og hvordan er det at spille på hold med Pepe, Ricardo Quaresma og Ryan Babel?

Læs mere: Tipsbladet er på gaden igen, blandt andet med et stort interview med Atiba Hutchinson. Køb Ekstra Bladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag. Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag får du også:
- Stort interview med Brøndbys Christian Nørgaard om muligheden for en VM-billet
- Kronik om fodbold og integration af De Radikales formand Morten Østergaard
- Stor gennemgang af Superliga-klubbernes vinterhandler
- VM-land: Kroatien
- Fortællingen om en rivalisering på tværs af landegrænser, Chelsea mod FC Barcelona
- Carlsens Corner
- Spansk klumme
- Spiltips
- Resultater


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.