Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-boss roser Brøndby-fans: Helt enestående for dansk fodbold

Brøndby IF medbringer i gennemsnit over 1600 tilskuere på udebane, og det gør oplevelsen bedre for alle andre stadiongængere, mener Claus Thomsen, der er direktør for Divisionsforeningen.

Mens Superligaen som helhed mildest talt har udfordringer med at trække folk af huse, er der enkelte positive historier at fortælle om tilskuertallene. En af dem er Brøndby IF's udebanefans.

Der kommer i gennemsnit 1623 af dem, hver gang holdet spiller på udebane i Superligaen. Den slags er med til at gøre oplevelsen bedre, både for de andre tilskuere på stadion og dem hjemme bag skærmene. Det mener Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, som blandt andet står for at drive Superligaen.

- Det er helt enestående for dansk fodbold. Når Brøndby IF tager mange fans med, betyder det, at der bliver skabt en helt anden intensitet til kampene. Derfor er det klart, at det styrker oplevelsen for tilskueren. Og det bidrager nok også til, at de fans som måske ikke normalt kommer stadion, gør det for den ekstra oplevelse, det er, at opleve spændingen mellem Brøndby IF’s fangruppe og hjemmeholdets fans, siger Claus Thomsen til brondby.com.

Klubbens SLO - supporter liaison officer, en slags bindeled mellem fans og klub - noteret desuden, at Brøndby-fansene har fået udvidet udebaneafsnittet fem gange i denne sæson.

Ellers er det småt med konkrete tal på udebanefans i Superliga, både hvad angår Brøndby i tidligere sæsoner og andre klubber. Man kan dog konstatere, at de overordnede tilskuertal til holdets udekampe, altså inklusiv hjemmebanefansene, er faldt 7,6 procent i forhold til sidste sæson.

Det viser tal fra danskfodbold.com, DBU's officielle statistikere. Her kan man desuden se, at Brøndby på hjemmebane hidtil har oplevet en tilskuerfremgang på 2 procent i denne sæson. OB (3,5 %), FC Nordsjælland (5,5 %) og AC Horsens (12,2 %)  har også øget deres hjemmebanesnit.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.