Video : Tipsbladet
Superliga

SIF-profil: Bliver den største oplevelse hidtil i min karriere

Silkeborg IF er store underdogs, når klubben torsdag spiller pokalfinale mod Brøndby IF, men det fjerner ikke desto mindre glæden ved at være i finalen.

For en stund kan Silkeborg IF's spillere glemme alt om det nedrykningsspøgelse, som er kommet lidt tættere på de sidste par uger.

Klubben fra Søhøjlandet kæmper lige nu med Lyngby om at undgå at komme i en altafgørende runde om at rykke ud af Superligaen og tabte den første af to kampe med 1-2, men i de næste par dage har Silkeborg-spillerne parkeret de tanker langt væk.

Klubben spiller torsdag pokalfinale mod Brøndby IF, og Simon Skou Jakobsen fra Silkeborg IF har svært ved at skjule sin begejstring over at få lov til at spille for 30.000 tilskuere i en finale. Også selv om kampen ligger mellem to vigtige playoff-kampe mod Lyngby.

- Det bliver den største oplevelse hidtil i min karriere. Taber vi, er det let at komme videre og have fokus på Lyngby, og vinder vi, drikker vi nok et enkelt glas champagne, og så sporer vi ind på Lyngby fredag morgen. Det bliver uden tvivl nemt at nyde kampen, siger Simon Jakobsen og forklarer:

- Vi glæder os meget til kampen på torsdag, og det bliver ikke noget problem at nyde den. Der bliver næsten udsolgt med en rød væg i den ene ende og en stor gul væg, vi efterhånden kender. Det er meget fedt, at det er dem, vi skal møde, for så er vi sikre på at få en kæmpe oplevelse på den front. Det glæder jeg mig meget til.

Blot én gang tidligere har Silkeborg IF været i pokalfinalen - det var tilbage i 2001, hvor klubben vandt med 4-1 over AB. Klubben havde dengang et stærkt hold, der også vandt bronze i dansk fodbolds bedste række. Spillerne var blandt andre Henrik "Tømrer" Pedersen, Thomas Poulsen, Michael Larsen og Morten Bruun.

Silkeborg er slet ikke så stærkt et hold, som klubben var dengang, og derfor vil det også være en kæmpe overraskelse, hvis klubben formår at slå Brøndby, der er godt på vej mod "the double".

Men det er en pokalfinale, og overraskelser er set før, og nu glæder SIF-holdet sig til at komme i gang med en kamp, der trods alt har fyldt lidt i hovedet, selv om den er forsøgt skubbet ud, mens der er spillet vigtige Superliga-kampe.

- Det var fedt at kvalificere sig til den, og så har der været en masse ting med billetter og praktik, der skulle falde på plads, men derfra var vi meget hurtigt enige om efter AGF-kampen, hvor vi ikke leverede en god indsats, at vi kun kiggede frem til Lyngby-kampen og ikke før søndag 22.20, eller hvad det måtte være, ville kigge mod pokalfinalen. For os er det vigtigt, at vi også er Superliga-hold næste sæson, så det nytter ikke at få en god oplevelse i pokalen, hvis vi ikke spiller Superliga næste sæson, siger Simon Jakobsen, der håber på stor støtte torsdag og resten af sæsonen:

- Vi er selvfølgelig pressede, og man har lov til at være nervøs (som fan, red.), når det ikke har set specielt godt ud på det sidste, men jeg synes da, at beskeden (til fansene) skal være, at vi har brug for alt den hjælp, vi kan få. Jeg ved, at de har stort fokus på kampen på torsdag, og jeg ved, der venter os massiv opbakning, kæmpe tifo og så videre, og jeg håber også, at der er mange, der tager med på Jysk Park på søndag, så vi har alle muligheder for at gå videre til de lidt sjovere kampe end de helt kedelige kampe.

Simon Jakobsen har tidligere fortalt, at han var med som fan, da Silkeborg i 2001 vandt pokalfinalen. Nu får han så selv muligheden for at løfte trofæet.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.