Bedst og værst: Brasserbasse og sen udligning

1-0 Douglas (14')
1-1 Gustaf Nilsson (94')

Kampens bedste:

FC Helsingør:

Brasilianske Douglas var særligt i første halvleg en svær nød at knække for Silkeborg-forsvaret. Angriberen holdte godt fast i bolden, udfordrede og scorede også et drømmemål. I anden halvleg faldt han dog ud af kampen og skulle også have scoret til 2-0. Det er derfor også værd at fremhæve både Christian Køhler på midten og Søren Henriksen, der sammen med Pascal Gregor i midterforsvaret, næsten formåede at holde døren fuldstændig lukket i defensiven.

Silkeborg IF:

Silkeborg blev bedre som kampen skred frem, men havde svært ved at skabe chancer før til sidst. Ibrahim Moro spillede en god kamp på midten, mens også Gustaf Nilsson skal roses. Angriberen var stort set usynlig i hele kampen, men dukkede op til sidst og reddede et godt udgangspunkt inden returkampen på mandag.

Kampens værste:

Tobias Salquist satte ikke mange fødder rigtigt i første halvleg, men efter pausen kom forsvarsspilleren efter det og fik afvist Helsingørs tilnærmelser glimrende. Silkeborg spillede sig generelt op i løbet af kampen, men offensivt var de stort set tandløse i alle kampens minutter. Det var rystende, hvor lidt Vladimir Rodic, Marc Rochester og Magnus Matsson kunne true Helsingør-forsvaret, og prisen går derfor til gæsternes offensiv, der kun blev reddet af en sen scoring fra Gustaf Nilsson.

Kampens detalje:

Scoringen til 1-0 var en sand perle. Silkeborg-forsvaret fik ikke afvist et par høje bolde, og da bolden så hoppede foran brasilianske Douglas, udviste angriberen selvtillid og glimrende sparketeknik. Douglas ramte bolden fra kanten af feltet, så den gik i en flot bue over Peter Friis Jensen, inden at den via både overligger og begge stolper med lidt held trillede i mål. Flot, flot mål.