Video : Tipsbladet
VM

Bjelland ser frem til VM: Noget af det største i min karriere

Forsvarsspilleren var med til EM i 2012, men kom aldrig på banen. VM-slutrunden kan blive hans store gennembrud.

Det var med Andreas Bjelland i det centrale forsvar, at de danske resultater blev så gode, at Danmark reelt sikrede kvalifikationen til den VM-slutrunde, der indledes om lidt mere end to uger, så hvis landstræner Åge Hareide har været nervøs over den skade, der har holdt Bjelland ude siden marts.

Danskeren er dog så meget i bedring, at han er tilbage på træningsbanen og ventes at blive klar til slutrunden, og Andreas Bjelland erkender, at det har været en svær tid med skaden, som har givet noget tvivl.

- Det er det altid, når man går ind til en kæmpe slutrunde. Det er kæmpe stort og nok også noget af det største lige pt., man kan opleve. Jeg er da ekstra opmærksom og har tænkt ekstra over det (skaden), men jeg har en god fornemmelse med det hele, så jeg er ikke så nervøs, siger forsvarsspilleren til tipsbladet.dk.

Selv om han bliver klar, er der stadig et stort arbejde med at sikre, at han står i god form, når Danmark den 16. juni møder Peru i VM's for Danmark første kamp.

- Grundarbejdet skal lægges de næste par uger. Min grundform er der stadig, for jeg har haft en lang sæson uden ferie overhovedet, så det forsvinder ikke lige sådan. Det er jeg faktisk ikke så nervøs for. Selvfølgelig skal jeg bruge minutter i benene de næste par uger, så det hele ligesom flyttes lidt, siger Bjelland.

Frosvarsspilleren er en af de spillere i den danske VM-trup, der tidligere har været med ved en slutrunde. Bjelland var med ved EM i 2012, hvor han dog ikke kom på banen.

- Det er klart, at det her (VM) er nok noget af det største i min karriere. Jeg synes også, jeg har vist i kvalifikationen, at jeg måske godt kunne have udsigt til noget spilletid, så det håber jeg da på. Det er stort at være med, og det er en spændende gruppe, vi har med holdet. Der er mange unge spillere i en rivende udvikling, så det er et projekt, jeg er glad for at være en del af, siger han.

Andreas Bjelland har 28 landskampe for Danmark på cv'et.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.