Video : Tipsbladet
Landshold

Riddersholm: For hver Eriksen er der 3000, der ikke lever op til hypen

Glen Riddersholm var den første landstræner, der hav Christian Eriksen spilletid, dengang på U17-landsholdet. Han beretter om et usædvanligt talent med en usædvanlig evne til at udfylde potentialet.

De, der ser Christian Eriksen spille i dag, kan næppe være i tvivl om, at den lavmælte fynbo besidder et særligt talent. I forlængelse deraf kommer det næppe som en overraskelse, at han allerede i sine unge år skilte sig ud fra sine jævnaldrende.

I 2007 var Eriksen 15 år gammel, men han var allerede god nok til at få debut på U17-landsholdet. Manden, der gav ham chancen, var Glen Riddersholm, den senere FC Midtjylland- og AGF-træner.

Allerede inden Eriksens første landskampe for Danmark gik snakken om en knægt med mere potentiale end de fleste, men selv om hypen selv dengang var stor, levede Eriksen op til den. Det er der ellers mange, der ikke gør.

- For hver gang der går en Christian Eriksen, har jeg set tre tusind tilfælde, hvor talentet ikke har rakt til hypen. Men lige nøjagtigt i det her tilfælde var det ikke bare tom snak. Det var ikke bare et rygte, der havde vokset sig større, end potentialet kunne række til. Det var faktisk en ekstraordinær spiller, siger Glen Riddersholm til DR Sporten.

Christian Eriksen nåede 27 kampe for U17-landsholdet, inden han trådte endnu et skridt op ad landsholdsstigen. Og så gik det stærkt. Han spillede sin sidste U17-landskamp i foråret 2009, og blot 13 måneder senere fik han debut på A-landsholdet.

Han har nu, i en alder af 26 år, spillet 78 kampe for Danmarks bedste landshold. Eriksen har udsigt til nummer 79 af slagsen, når Danmark på lørdag åbner VM-slutrunden mod Peru.