Video : Tipsbladet
VM

Optakt: Egypten - Uruguay

Der er ikke den store tvivl om, at Uruguay er favoritter i kampen mod Egypten, der til det sidste håber på, at få Mohamed Salah klar til kamp.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag 14.00
Spillested: Yekaterinburg Arena
Dommer: Björn Kuipers, Holland
Pulje: Gruppe A
På TV: TV 2
Hashtag: #egyuru #vmdk

Holdnyt:
Egypten: 
Egypten kvalificerede sig til VM ved i næstsidste spillerunde at vinde over Congo på to scoringer af holdets absolutte stjerne Mohamed Salah, der i overtiden sørgede for forløsningen ved sikkert at score på straffespark.

Nu gælder det så, og det vil være synd at sige, at det er et egyptisk hold, der har vist storform i testkampene. Fem af slagsen er spillet, hvilket er endt med uafgjorte kampe mod Kuwait og Colombia, mens det blev til nederlag til Portugal, Grækenland og senest Belgien i generalprøven, hvor det endte med et klart nederlag på 3-0.

Superstjernen Mohamed Salah meldes klar til åbningskampen, men spørgsmålet er, om det er et røgslør. Hvis han er klar, hvor mange minutter har han så i sig? Det er nok tvivlsomt, om Egypten gambler fra start af turneringen med deres store stjerne - dertil er de to kommende kampe for vigtige.

Egypternes taktik mod stærkere modstandere er som vanligt at stille sig defensivt og angribe med hurtige kontra-angreb - en disciplin, som netop Salah er ekspert i. Det ligger i luften, at egypterne kommer til at klare sig uden superstjernen, hvilket efter alt at dømme betyder, at Marwan Mohsen fra hjemlandets Al-Ahly bliver erstatningen. 

Uruguay:
Den stolte VM-nation stiller som favorit til at vinde gruppen og har alle stjernerne klar. Cavani, Suarez, Godin, Gimenez, Betancur - for nu at remse de største profiler op. 

Uruguay viste klassen i den sydamerikanske VM-kvalifikation ved at slutte som to'er efter Brasilien i den 10 hold store turnering, og alt tyder på storform.

Uruguay har således vundet alle tre testkampe uden at lukke mål ind og har bare et nederlag i holdets seneste ni kampe. Seks af disse er spillet til ende uden, at modstanderen er kommet til scoring.  

Det ligner et hold, der er kommet til Rusland for at nå langt. 

Karantæner:
Egypten: Ingen
Uruguay: Ingen

Bud på startopstillinger:
Egypten (4-2-3-1): El Hadary – Abdel-Shafy, Ali Gabr, Hegazi, Fathy – Abdallah Said, El Neny – Hamed, Warda, Sobhi – Mohsen

Uruguay(4-4-2): Muslera – Gaston Silva, Gimenez, Godin, Caceres – Cristian Rodríguez, Bentancur, Vecino, Laxalt – Suárez, Cavani.

Profilen:
Vi kan vel lige så godt få fokus rettet ind på Edinson Cavani. PSG-stjernen, der nettede 28 gange i sæsonen for klubholdet og ikke bare sådan fandt sig i, at Neymar pludselig dukkede op og stjal rampelyset. Den til tider iltre angriber blev da også topscorer i hele den Sydamerikanske VM-kvalifikation med 10 scoringer, og i skyggen af de største favoritter til at blive VM-topscorer kan Cavani meget vel være en dark horse i det spil.

Vidste du, at..:
Uruguay i VM-sammenhæng har modtaget hele ni røde kort. Det er nok til den samlede tredjeplads - kun overgået af Argentina med 10 og Brasilien med 11 røde kort. 

Dom:
Egypten - med eller uden Salah på banen - må finde sig i at være gevaldigt undertippet i denne første gruppekamp. Det er svært at se nordafrikanerne for alvor true den uhyre stærke defensiv hos Uruguay. Og når Suarez og Cavani så ligger på lur i den modsatte ende ved nærmest enhver, at det meget hurtigt kan gå galt. 

Som skrevet har Uruguay vundet samtlige testkampe, mens Egypten ikke har vundet en eneste. Det kan næste kun gå én vej. Uruguay kommer sikkert fra start i Gruppe A og vinder med 2-0.

Seneste indbyrdes kampe, form og tabel: