Video : Tipsbladet
Superliga

Medie: Andreas Poulsen kan indbringe FC Midtjylland 50 millioner

Borussia Mönchengladbach betaler her og nu 35 millioner kroner for Andreas Poulsen, der kan ende med at koste 50 millioner, skriver TV Midtvest.

FC Midtjylland har tidligere i dag måttet tage afsked med en af klubbens talenter, men til gengæld får mestrene en stor pose. Ifølge TV Midtvest betaler Borussia Mönchengladbach 35 millioner kroner for Andreas Poulsen.

Derudover kan den 18-årige back indbringe klubben yderligere 15 millioner, så det samlede beløb runder 50 af de lange. Det afhænger dog af, hvor mange kampe han når at spille for førsteholdet. Poulsen har fået en femårig kontrakt.

Beløbet er desuden meget godt i tråd med det, som Ekstra Bladet berettede tidligere på ugen: en sum på 34 millioner kroner og desuden en række klausuler, der kan sikre FCM yderligere millioner fremadrettet.

Dermed får FC Midtjylland et stort udbytte for en spiller, der endnu ikke har nået at etablere sig så meget på holdet, at han udgør et sportsligt tab. Med blot 11 Superliga-opgør på cv'et kommer holdet næppe til at savne Poulsen, når det danske mesterskab skal forsvares i den kommende sæson.

Med salgsprisen bliver Andreas Poulsen den dyreste teenager i Superligaens historie, som FC MIdtjylland også selv skrev i forbindelse med offentliggørelsen af salget.

- Vi skal som klub være stolt af, at vi igen har udviklet en spiller, som er attraktiv for store klubber i Europa. Salget af Andreas er en understregning af, at de spillere, vi udvikler, har et meget højt niveau, og det er præcis det, vi hver eneste dag arbejder på at være gode til, sagde sportschef Svend Graversen ved den lejlighed.

Det er kun et halvt år, siden FC Midtjylland seneste solgte en af klubbens egne backtalenter for et lignende beløb. Dengang gik Rasmus Nissen Kristensen til Ajax.