Cornelius om manglende straffespark: Turde ikke smide mig
Foto: Getty Images
VM

Cornelius om manglende straffespark: Turde ikke smide mig

Andreas Cornelius var bange for at få gult kort, hvis han havde lagt sig, da han blev forsøgt revet omkuld i feltet i kampen mod Australien.

Danmark spillede torsdag eftermiddag 1-1 med Australien med Christian Eriksen og Jedinak som målscorerne i kampen. Sidstnævnte kom efter et straffespark, som VAR fik dømt undervejs i første halvleg.

For danskernes vedkommende var der dog også en situation, som man meget gerne ville have set igennem. Det skete i anden halvleg, da indskiftede Andreas Cornelius blev bremset i feltet.

For Cornelius selv var der store betænkeligheder ved at lægge sig, og i stedet gjorde han alt for at blive på benene og spille videre. Det fortæller han i et interview til Ritzau ifølge B.T.

- Vi fik et spark fra feltet ud af det, men straffesparket er en større chance, så hvis der er det, så skal de jo dømme det. Jeg synes helt klart, at den var værd at se igennem igen, når de nu har VAR-systemet. Man bliver bange for at smide sig, for så kan man få et gult kort for film, og man skal kun have to gule kort, før man får karantæne. Man kan også få et gult kort bagefter, hvis de synes, at man filmer, siger Cornelius, der mener, at man godt kan få straffespark uden at man skal smide sig.

Han forklarer endvidere, at han overvejede at smide sig, men at det gik meget hurtigt. Holdet har nemlig lige haft et møde med en dommer, der fortalte, at man i så fald ville få gult kort. Desuden mener Cornelius, at man kan se, at han blev revet i trøjen og på den måde blev revet omkuld.

Danmarks næste kamp er mod Frankrig, som de møder på tirsdag klokken 16. Samtidig spiller Peru og Australien mod hinanden.